Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Όχι μόνο κάνουμε πλάκα με τον δημόσιο χώρο αλλά κι ό,τι άλλο γουστάρουμε!

Όχι μόνο κάνουμε πλάκα με τον δημόσιο χώρο αλλά κι ό,τι άλλο γουστάρουμε!

Έγραψε χθες εδώ δίπλα ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος ένα πολύ ωραίο κείμενο όπου, εν ολίγοις, ζητούσε σεβασμό και σοβαρότητα στις παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο. Αφορμή η εικόνα των μελλοντικών πεζόδρομων στο Αγρίνιο που μας αποκαλύφθηκε ξαφνικά χθες.

Φυσικά συμφωνώ με το πνεύμα του κειμένου, με την προτροπή ή ίσως με την ευχή που εκφράζεται, Όμως διαφωνώ με το ότι δεν κάνουμε πλάκα στην Ελλάδα, δεν κάνουμε πλάκα με τον δημόσιο χώρο.

Όχι απλά κάνουμε πλάκα αλλά κι ό,τι άλλο γουστάρουμε στον δημόσιο χώρο. Βάφουμε τους τοίχους όπως θέλουμε, κρεμάμε στις πλατείες ό,τι θέλουμε, καταλαμβάνουμε όποιον χώρο θέλουμε και κανείς δεν τολμά να μας πει πως απαγορεύεται να σφετεριζόμαστε κάτι κοινό. Βάφουμε αγάλματα, κλέβουμε αγάλματα, κλέβουμε και κάδους.

Κάνουμε τις εκδηλώσεις μας όπου αποφασίσουμε χωρίς να ειδοποιήσουμε ή να ρωτήσουμε, κλέβουμε ρεύμα από όπου θέλουμε αν είναι δημοτικό. Και φυσικά κάνουμε και… παρεμβάσεις. Βάφουμε δρόμους, γειτονιές και έχουμε και ακτιβιστικές ομάδες αν κάποιος πάει να χρησιμοποιήσει δημόσιο χώρο όπως δεν αρέσει σε ΕΜΑΣ.

Και μετά, φυσικά, ψηφίζουμε κιόλας. Τι, δηλαδή; Οι εκλεγμένοι από μας θα ήταν κάτι διαφορετικό; Θα είχαν πέσει από τον ουρανό ή θα είχαν βγει από παρθενογένεση; Σαν εμάς θα ήταν…

Γι’ αυτό και ο δημόσιος χώρος είναι όπως είναι: κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή μας…

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Όχι άλλο Ροδίτη, Πάριο και Αλεξίου

  Όχι άλλο κάρβουνο ρε παιδιά.
  Όχι άλλο Ροδίτη ρε παιδιά.
  Πονάνε τα ματάκια μας ρε παλικάρια με τους ”αιματοβαμμένους” πεζοδρόμους έχουμε και τον συνήγορο του δήμου να μας κάνει κήρυγμα.
  Όχι άλλο Ροδίτη ρε παιδιά προσφέρετε επιτέλους κάτι σε αυτόν τον τόπο.
  Φίλτρο ρε παιδια ΡΟΔΙΤΟΣΙΛΑΝΣΙΕ.
  ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ.
  Αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.