Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Μόσιαλος για τους καρναβαλιστές που παρήλασαν στην Πάτρα: «Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά»

Μόσιαλος για τους καρναβαλιστές που παρήλασαν στην Πάτρα: «Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά»

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Imperial College, Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζει ως μέγιστη ανευθυνότητα την απόφαση καρναβαλιστών να αγνοήσουν την απόφαση του υπουργείου Υγείας και να παρελάσουν στην Πάτρα.

«Δεν είναι μαγκιά να παίζουμε με τις ζωές των ηλικιωμένων, των καρκινοπαθών και όσων έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά», υπογραμμίζει ο Ηλίας Μόσιαλος στην ανάρτησή του.

«Επαναλαμβάνω ότι ο νέος ιός δεν είναι γρίπη ούτε πανομοιότυπος με το SARS. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε όμως Να ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ το πιθανό πρόβλημα. Η θνητότητα από το νέο ιό θα είναι μάλλον μεταξύ 0.1 και 1%. Αν όμως είναι 1% και έχουμε πολλά κρούσματα θα έχουμε και μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα επηρεαστούν κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι ηλικιωμένοι. Αν περιορίσουμε τη διασπορά και δεν γίνουμε Βόρεια Ιταλία σύντομα, θα μπορέσουμε να αντέξουμε την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υγείας. Αυτά που έγιναν σήμερα στην Πάτρα, ενάντια στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, είναι παράδειγμα μεγίστης ανευθυνότητας. Μου είπαν ότι σε πόλη της βόρειας Ελλάδας έκαναν εκδήλωση για το καρναβάλι σε κλειστό χώρο για να ‘αποφύγουν’ έτσι την απαγόρευση. Ότι το χειρότερο: να έχουμε συγχρωτισμό πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο. Δεν κινδυνολογώ. Ανησυχώ όμως με την επιπολαιότητα μερικών συμπατριωτών μας. Ξέρω ότι στη δημοσιότητα κυριαρχούν τώρα άλλα πολύ σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την Εθνική μας ασφάλεια. Αλλά να μην υποτιμήσουμε τις επιπτώσεις από το νέο ιό. Στο χέρι μας είναι να περιορίσουμε τη διάδοση. Δεν είναι μαγκιά να παίζουμε με τις ζωές των ηλικιωμένων, των καρκινοπαθών και όσων έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά», σημείωσε ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος.

TheCaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΣΗΜΙΤΑΝΘΡΩΠΕ !!! ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ΄΄ΜΠΑΜΠΑ΄΄ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ !!!!!CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.