Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

«Μύλος» στην Κεντροαριστερά για τα «ορφανά» ψηφοδέλτια

Η διακίνηση ψηφοδελτίων από πλευράς υποψηφίων και έξω από τα όσα έχουν συμφωνηθεί στην επιτροπή Αλιβιζάτου προκαλεί νέες αναταράξεις στην Κεντροαριστερά.

nees-apsimaxies-disu-potamiou-gia-ta-orfana-psifodeltia_5.w_l Η εκτύπωση και διακίνηση ψηφοδελτίων από πλευράς υποψηφίων και έξω από τα όσα έχουν συμφωνηθεί στην επιτροπή Αλιβιζάτου προκαλεί νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Κεντροαριστερά, ενώ οι περισσότεροι που διεκδικούν την ηγεσία καταγγέλλουν την παλαιοκομματική πρακτική και ζητούν τα ονόματα ή το όνομα όποιου… το έκανε!

Επιτροπή Αλιβιζάτου: Μην τυπώνετε ψηφοδέλτια 

Το θέμα ανέδειξε η ίδια η επιτροπή Αλιβιζάτου μετά από σχετικές πληροφορίες. «Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή Αλιβιζάτου και τονίζει:

«Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Η αντίδραση του Ποταμιού 

«Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς μάλιστα που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη.

Χαριλάου Τρικούπη: Να ειπωθούν ονόματα  

Σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου για καταγγελίες που αφορούν διακίνηση ψηφοδελτίων από αρκετούς υποψήφιους για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, σε άτυπη ενημέρωση, το Γραφείο Τύπου της Φώφης Γεννηματά επισημαίνει:

1. Πρέπει να ειπωθούν ονόματα

2. Η Επιτροπή Αλιβιζάτου είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η ψηφοφορία από τις παλαιοκομματικές λογικές.

3. Το αυθεντικά νέο δεν χωρά τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές.

Ανδρουλάκης: Να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια 

«Η εκτύπωση ψηφοδελτίων από συγκεκριμένους υποψήφιους αποτελεί ωμή παραβίαση των αποφάσεων που έχει λάβει η Επιτροπή Αλιβιζάτου για τις εκλογές. Είναι, επίσης, δείγμα μίας παλαιοκομματικής νοοτροπίας» επισημαίνει ο υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τέτοιες πρακτικές πλήττουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανανέωση της Δημοκρατικής Παράταξης, για τη δημιουργία ενός κόμματος-θεσμού που θα σέβεται τους πολίτες. Ζητώ να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια που μοιράζονται και να αφεθεί η αρμόδια επιτροπή να διαξαγάγει τις εκλογές χωρίς παρεμβάσεις, και κυρίως να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας» προσθέτει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ραγκούσης: Εγώ δεν έχω τυπώσει τίποτα, να μας πουν ποιοι τύπωσαν 

«Δεν έχουμε τυπώσει ούτε ένα ψηφοδέλτιο. Ζητώ από την επιτροπή του κ. Ν. Αλιβιζάτου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που γνωρίζει ότι τύπωσαν ψηφοδέλτια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις της. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ύποπτοι» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.