Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

“Αγριεμένος” ο Εύηνος


evinos_mesologgi_onairnews6Πριν από λίγο ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το οποίο ζητά να κυρηχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Δημοτικό Διαμέρισμα Ευηνοχωρίου. Ο λόγος είναι οι τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβάζει ο  Ευηνος και ήδη έχουν καταστραφεί καλλιέργειες αλλά και το σύστημα υδροδότησης του Δήμου Μεσολογγίου.

Σημειωτέον πως τεράστιες ποσότητες νερού κατεβάζει ο Εύηνος ποταμός απο χθές .Ήδη έχει «εξαφανίσει» καλλιέργειες στον κάμπο δίχως να κινδυνεύουν κατοικίες και η  ζημιά που προκάλεσε στην υδροδότηση στο Μεσολόγγι  ακόμη να αποκατασταθεί παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες της ΔΕΥΑΜ κάτω απο άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η άνοδος της στάθμης του ποταμού Ευήνου είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει δυο δεξαμενές απο τις οποίες υδροδοτείται η πόλη του Μεσολογγίου και το νερό που έφτανε στις βρύσες των καταναλωτών να είναι καφέ γεμάτο χώμα.Ηδη απο χθές έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι να μην καταναλώνουν το νερό μέχρι να καθαριστούν οι δεξαμενές.Χθές στην πόλη του Μεσολογγίου είχαν ανοίξει τους πυροσβεστικούς κρουνούς  με σκοπό να φύγει όλο το βρώμικο νερό απο τις δεξαμενές.

Από  τη δημοτική αρχή   ενημερώνουν  οτι το πρόβλημα είναι μεγάλο και γίνονται προσπάθειες να λυθεί γρήγορα αλλά και  οτι θα προβούν σε νομικές ενέργειες κατά της ΕΥΔΑΠ αν τυχόν σήμερα αφήσουν να τρέξουν πάλι μεγάλες ποσότητες νερού όπως χθές που δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

onairnews.gr

evinos_mesologgi_onairnews evinos_mesologgi_onairnews1 evinos_mesologgi_onairnews2 evinos_mesologgi_onairnews3

evinos_mesologgi_onairnews4 evinos_mesologgi_onairnews5 evinos_mesologgi_onairnews6 evinos_mesologgi_onairnews7 evinos_mesologgi_onairnews8 evinos_mesologgi_onairnews9

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.