Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Nταουσάνης: Οι αντιδράσεις των δημάρχων πρέπει να είναι δυναμικές

5932 Oτέως δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:                                     

Τον τελευταίο καιρό η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα στο όνομα των συμφωνιών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι και σήμερα επιχειρείται αιφνιδιαστικά μια αποδυνάμωση των αρμοδιοτήτων και των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τη δικομματική κυβέρνηση, με εντολή της τρόικας-κατάργηση δημοτικής αστυνομίας, σχολικών φυλάκων και οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Αποφασίζουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οδηγούν προς τα πίσω, την ώρα που θα έπρεπε να ενισχύεται γιατί παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή σε τοπικό επίπεδο.

Εξάλλου η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο όνομα της κρίσης έχει προσφέρει τα μέγιστα στη δημοσιοοικονομική εξυγίανση της χώρας με περικοπές της τάξης του 60% .

Οι αντιδράσεις των δημάρχων πρέπει να είναι δυναμικές: να βάλουν λουκέτο στους δήμους, να δώσουν τα κλειδιά των δήμων στην συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δυναμικά, σε λίγο θα βλέπουμε την κατάργηση των δομών των δήμων, την κατάργηση των ίδιων των αιρετών οργάνων, το θάνατο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς.

Οι βουλευτές του νομού μας να πάρουν δημόσια θέση καταδικάζοντας και μη ψηφίζοντας τα προωθούμενα νομοθετικά μέτρα που οδηγούν στην υποβάθμιση  και την ισοπέδωση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.