Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Μεσολόγγι: Πλημμύρα οργής , «θα αποδοθούν ευθύνες» λέει ο δήμαρχος

Οδός Κλεισόβης στο κέντρο του Μεσολογγίου, μερικές δεκάδες μέτρα νότια της κεντρικής πλατείας
Οδός Κλεισόβης στο κέντρο του Μεσολογγίου, μερικές δεκάδες μέτρα νότια της κεντρικής πλατείας

Πολλές είναι οι «πληγές» που άφησε πίσω της, στο Μεσολόγγι η πρωινή νεροποντή καθώς αρκετές ώρες μετά ακόμη υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι και κυρίως δεκάδες να είναι τα πλημμυρισμένα σπίτια, με τα συνεργεία της πυροσβεστικής να κάνουν ακόμη απαντλήσεις υδάτων.

Αγρός που κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε λίμνη. Βρίσκεται μερικά μέτρα μετά τον "Βιολογικό" στο δρόμο προς το ΤΕΙ
Αγρός που κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε λίμνη.
Βρίσκεται μερικά μέτρα μετά τον «Βιολογικό» στο δρόμο προς το ΤΕΙ

Σύμφωνα με το  /messolonghinews.blogspot.gr εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια προβλήματα καταγράφονται και στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο της περιοχής αφού πολλά είναι τα χωράφια που κυριολεκτικά έχουν μετατραπεί σε «θάλασσα»!.Στον Άγιο Θωμά, μάλιστα, πνίγηκαν ζώα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής.

Πέραν του μεγάλου ύψους, της βροχής, η κύρια αιτία που προκάλεσε το πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο στο Μεσολόγγι αποδίδεται αφενός στη μη λειτουργία των αντλιοστασίων ομβρίων υδάτων και αφετέρου, στον μη έγκαιρο καθαρισμό των αποστραγγιστικών ρεμάτων και τάφρων της περιοχής.

Καραπάνος: θα αποδοθούν ευθύνες 

«Αν δεν υπάρχει συνεργασία με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες φοβάμαι ότι την επόμενη φορά δεν θα μας λυπηθεί ο Θεός» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Νίκος Καραπάνος ο οποίος από τα ξημερώματα μαζί με αντιδημάρχους  συντονίζουν τα συνεργεία του Δήμου ώστε να προσφέρουν βοήθεια σε κατοίκους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία. Ο κ. Καραπάνος ξεκαθαρίζει ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον είναι υπεύθυνος για την σημερινή καταστροφή.

Επαφή Βαρεμένου με Αποστόλου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα που δημιούργησε σε περιοχές του νομού, ιδίως στο Μεσολόγγι και τη Ναυπακτία, το σημερινό κύμα κακοκαιρίας.

Συμφωνήθηκε, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί τη Δευτέρα τις πληγείσες περιοχές για να καταγράψει τις ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο των αγροτών, ενώ, αν χρειασθεί, την περιοχή θα επισκεφθεί και ο ίδιος ο υπουργός.

Πληροφορίες και από messolonghinews.blogspot.g -www.onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.