Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Παίρνουν θέση και οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού: λένε “όχι” στην κατάληψη και στο “Ψηφιακός Πολιτισμός”

Παίρνουν θέση και οι φοιτητές του Ιστορικού – Αρχαιολογικού: λένε “όχι” στην κατάληψη και στο “Ψηφιακός Πολιτισμός”

Ήρθε και η σειρά των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο, να πάρουν θέση για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο Τμήμα τους.

Θυμίζουμε πως το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές του καταργηθέντος τμήματος  Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

“Θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου παγώνοντας αδίκως τις σπουδές μας” λένε  οι  Φοιτητές  Ιστορικού – Αρχαιολογικού  σε επιστολή προς αρμοδίους ενώ παράλληλα εκφράζουν και τη διαφωνία τους στην μετατροπή του τμήματος σε Ιστορικό Αρχαιολογικό και Ψηφιακός Πολιτισμός όπως προτείνει η Πρυτανεία.

Η Επιστολή φοιτητών Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προς Πρυτανεία, Πολιτεία και Υπουργείο Παιδείας.

Σας στέλνουμε την συγκεκριμένη επιστολή με στόχο:

 1. Να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ταυτόχρονη λειτουργία του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο και του καταργηθέντος  τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ).
 2. Να σας καλέσουμε να παρέμβετε ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που θα σας παρουσιάσουμε.
 • Να σας καταθέσουμε την άποψή μας, για την ιδέα που ακούστηκε από την πρύτανη κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και αντιπρύτανη κ. Νίκο Καραμάνο 4/12/2019 στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, για δημιουργία τμήματος Ιστορικού Αρχαιολογικού και Ψηφιακού Πολιτισμού

Έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή μας στις πανελλήνιες εξετάσεις τον Μάιο του 2019, επιλέξαμε με μεγάλη χαρά να σπουδάσουμε στο νεοϊδρυθέν τμήμα Ιστορίας –  Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Το τμήμα ιδρύθηκε με τον νόμο Γαβρόγλου, έπειτα από την κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιώνκαι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στην συνέχιση των σπουδών μας, καθώς οι φοιτητές του τΔΠΠΝΤ πραγματοποιούν κατάληψη με στόχο την επανίδρυσή του τμήματος τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα στο τμήμα Ιστορικό – Αρχαιολογικό από τις 20/11/2019, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου και παγώνοντας αδίκως τις σπουδές μας.

 • Καλούμε, όπως και οι καθηγητές του τμήματός μας στο πρόσφατο ψήφισμα στις 21/12/2019, την Πρυτανεία και την Πολιτεία να δώσουν άμεσα τις βέλτιστες δυνατές λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει έτσι ώστε να επιστρέψουμε άμεσα στα μαθήματά μας.
 • Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν επιθυμούμε την μετατροπή του τμήματός μας, Ιστορίας – Αρχαιολογίας σε Ιστορικό Αρχαιολογικό και Ψηφιακός Πολιτισμός αλλά επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας στο τμήμα στο οποίο με συναίσθηση επιλέξαμε να σπουδάσουμε.

 

Με εκτίμηση

Φοιτητές Ιστορικού – Αρχαιολογικού πανεπιστημίου Πατρών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Χρηστος

  Αγαπητοί αρθρογράφοι που ακριβώς είδατε ότι οι φοιτητές του ιστορικού αρχαιολογικου λένε όχι στην κατάληψη… Τα παιδιά στην επιστολή τους ζητούν ΛΎΣΗ ΣΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΠΡΟΈΚΥΨΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΝΌΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ…μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν….τα παιδιά και του Δππντ τόσο καιρό ζητάνε την επανίδρυση του τμήματος τους αλλά και του ιστορικού αρχαιολογικου ζητούν μια λύση διότι καταλαβαίνουν το παιχνίδι παίχτηκε…

 2. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

  Αγαπητέ Χρήστο, πού είδατε ότι οι φοιτητές της Ιστορίας -Αρχαιολογιας λένε “ναι” στην κατάληψη; Αντίθετα φωνάζουν “όχι”. Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι αντισυναδελφικη η κατάληψη εκ μέρους του καταργηθέντος τμήματος, είναι αντισυναδελφικό και ντροπή να την πληρώνουν πρωτοετής φοιτητές ,που καλά καλά δεν ήξεραν που είναι η σχολή που περασαν, έψαχναν να βρουν το κτίριο σε μια άγνωστη πόλη, δεν είχαν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο, δεν είχαν βρει σπίτι να μείνουν και ξαφνικά χωρίς να ξέρουν τίποτα βρίσκουν το τμήμα τους κλειστό. Μόλις τώρα πάτησαν στα πόδια τους και εξέδωσαν την απόφαση τους! Γιατί δεν κάνει κατάληψη το καταργηθεν τμήμα στην πρυτανεια στην Πάτρα; Η στο υπουργείο στην Αθήνα; Τα έβαλαν με τους πιο αδύναμους, ντροπή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.