Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Να δουν Γέφυρα την Κυριακή οι «Παραιτηθείτε» να μαθαίνουν για συγκεντρώσεις

klik

Την Κυριακή στην Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα γίνει μια συγκέντρωση με πολύ κόσμο-του γράφοντος η πρόβλεψη.Αυτή θα δείξει σε κάποια κινήματα που τώρα εκκολάπτονται στην Ελλάδα ότι χωρίς κομματική οργάνωση και χωρίς πρακτικές δοκιμασμένες σε πορείες και συγκεντρώσεις δεν μαζεύεις κόσμο, ειδικά αν στηρίζεσαι, όπως οι «Παραιτηθείτε» πρόσφατα, στα social media μόνο.

Την συγκέντρωση έχει προκαλέσει ο δήμαρχος Πάτρας κ. Πελετίδης που θα περάσει στην ιστορία ως ο «δήμαρχος με το πανό», αφού το φόρτε του, η τεχνογνωσία του και η προτίμησή του φαίνεται να είναι οι πορείες, η διαμαρτυρία και οι συγκεντρώσεις. Να θυμίσουμε μόνο ότι πρόσφατα προκάλεσε την «πορεία για την ανεργία» από την Πάτρα προς την Αθήνα, η οποία στέφθηκε με αρκετή επιτυχία αν και η ανεργία έπεσε ελάχιστα, λόγω των εποχικών προσλήψεων στον τουρισμό κυρίως…

Η συγκέντρωση αυτή θα έχει κόσμο γιατί περιέχει μέσα μεγάλη εμπειρία πάνω σε τέτοια ζητήματα και πρέπει να παραδειγματίσει όσους(όπως ο κ. Βορίδης που ήρθε πρόσφατα στο Αγρίνιο)πιστεύουν ότι θα βγάλουν ξαφνικά τον κόσμο στο δρόμο να ζητήσει τα δίκια του και την καθημερινότητά του. Πρώτα και κύρια έχει στήριξη τοπικών-μικρών και μεγάλων-ενώσεων που νιώθουν φιλικές προς όσα πρεσβεύει ο κ. Πελετίδης. Ας μην γελιόμαστε, μια Ένωση Γυναικών ή ένα Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων από ένα εργατικό κέντρο μπορεί να μην έχουν μαζί ούτε 50 άτομα ως μέλη αλλά δίνουν μια δυναμική και ένα κύρος που οδηγεί σε συνειρμό για δίκαιο αγώνα.

Μετά είναι η οργάνωση: από 10 διαφορετικά σημεία της Πάτρας θα ξεκινήσουν δωρεάν λεωφορεία του ΚΤΕΛ το πρωί της Κυριακής ενώ ο δήμαρχος έχει κλείσει και συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πύκνωμα των δρομολογίων, δεν ξέρω αν θα είναι με αντίτιμο ή όχι. Άσε που έχει γίνει προετοιμασία για πολύ καιρό με προσυγκεντρώσεις, οι οποίες έχουν ανάλογη σημασία με τις προ-πορείες στον στρατό για όποιον ήθελε να κάνει μεγάλη πορεία.

Όλα αυτά είναι ένα δίδαγμα και για την οργάνωση των αγώνων αλλά και για τον ίδιο τον συνδικαλισμό. Νομίζουν διάφοροι ότι θα κάνουν κινητοποιήσεις από παρθενογένεση όταν άλλοι έφαγαν τα νιάτα τους για να αποκτήσουν την πολύτιμη γνώση. Όπως ακριβώς νομίζουμε ότι συζητώντας για το εμπόριο και την «αγορά» θα υποκαταστήσουμε μέσω facebook εκείνους που οργανωμένα περνούν τις ανάγκες(λέξη- κλειδί), τις επιδιώξεις, την θέλησή τους.

Μακάρι η διαμαρτυρία στη Γέφυρα  να έχει επιτυχία. Μόνο θα ήθελα να δω ένα πανό και για την κυρία εκείνη στον ΕΦΚΑ της Πάτρας που παρότι κατηγορείται από την Δικαιοσύνη  πως υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ εκμεταλλευόμενη την θέση της, στην δουλειά της δεν έχει πρόβλημα: δεν υπάρχει υπηρεσιακό συμβούλιο και γύρισε ξανά στη δουλειά της! Δεν είναι μομφή προς τον δήμο Πάτρας, δεν δουλεύει εκεί. Αλλά μια που ξεσηκώνεται τόσος κόσμος κατά της «υποβάθμισης της εργασίας» δεν θα ήταν δόκιμο να σηκωθεί κι ένα πανό για πάταξη των νταβατζήδων της εργασίας στο δημόσιο που πληρώνουμε;

Αλήθεια, πότε είδατε πανό στην Ελλάδα κατά της καθημερινής εκμαυλιστικής διαφθοράς που βρίσκουμε παντού γύρω μας; Ποτέ! Είναι πιο εύκολο να βάζεις μαξιμαλιστικούς στόχους για την διαφθορά του κεφαλαίου παρά για τη διαφθορά του συνδικαλιστή που τον λατρεύει το κεφάλαιο…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. CHRISTOS

    ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ΄΄ΕΠΙΤΥΧΙΑ΄΄ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.