Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Να πως μειώνεται η διάρκεια ζωής του ψυγείου σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πολύ εύκολο να σπάσετε το ψυγείο σας. Παρακάτω έχουμε συλλέξει κάποιες κοινές συνήθειες που θα μπορούσαν να κόβουν χρόνια από την πολύ ακριβή συσκευή σας.

Δεν καθαρίζετε τους εσωτερικούς μηχανισμούς.

Εάν η αποστράγγιση απόψυξης είναι φραγμένη με σκουπιδάκια, ή έχει καταψυχθεί το νερό που στάζει από τα πηνία θα ξεχειλίσει στο δοχείο αποστράγγισης και θα στάξει στο κάτω μέρος του ψυγείου σας. Αυτό μπορεί όχι μόνο να χαλάσει το ψυγείο σας, οδηγώντας σε μικρότερη διάρκεια ζωής, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει διαρροή νερού στο ψυγείο ή καταψύκτη σε όλο το πάτωμα της κουζίνας σας. Η διαρροή νερού είναι σίγουρα ένα σημάδι που πρέπει να ελέγξετε οποιαδήποτε συσκευή. Επίσης είναι ένα σύμπτωμα ορισμένων από τους τρόπους με τους οποίους μειώνεται η διάρκεια ζωής του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου.

Δεν καθαρίζετε το ίδιο το ψυγείο.

Επιπλέον τα τρόφιμα, οι κολλώδεις διαρροές και τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα φαγητού που παραμένουν στη φλάντζα της πόρτας του ψυγείου μπορεί να σκίσουν ή να σπάσουν τη σφράγιση της πόρτας του ψυγείου, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαρροή από την οποία θα ξεφύγει ο κρύος αέρας. Για να διατηρήσετε το ψυγείο σε κορυφαία κατάσταση και να μην χρειαστεί να επικοινωνήσετε αμέσως με τους Texnikoi24-7.gr, φροντίστε να σκουπίζετε συχνά τα άκρα της πόρτας. Ενώ σκουπίζετε το ψυγείο σας, ρίξτε μια ματιά για να δείτε αν έχετε οργανώσει τα ράφια του ψυγείου σας με τον σωστό τρόπο ώστε να διατηρείτε τα φαγητά φρέσκα και να αποφεύγετε την τροφική δηλητηρίαση.

Δεν καθαρίζετε τα πηνία.

Μπορείτε να εξαλείψετε περισσότερο από το 70 τοις εκατό των κλήσεων εξυπηρέτησης για το ψυγείο σας καθαρίζοντας τα πηνία σας μία φορά το χρόνο. Τα υπολείμματα στα πηνία μπορούν να σταματήσουν το ψυγείο σας να διαχέει σωστά τη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι ο συμπιεστής θα λειτουργεί σκληρότερα και περισσότερο από ό, τι είχε σχεδιαστεί, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια και συντομεύοντας τη διάρκεια ζωής του ψυγείου σας.

Είναι πολύ γεμάτο.

Όλοι έχουμε παίξει το γνωστό παιχνίδι Tetris με τα τρόφιμα στο ψυγείο. Αν και αυτό δεν είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με τα νεότερα μοντέλα, ορισμένα παλαιότερα έχουν πτερύγια ανεμιστήρα που είναι λιγότερο προστατευμένα. Μπορεί ακόμη και να δείτε τις λεπίδες ανεμιστήρα στον καταψύκτη ή το ψυγείο σας. Το να κολλάτε το φαγητό σας στο ψυγείο και στον καταψύκτη μέχρι να ασκήσει υπερβολική πίεση σε αυτό το μικρό μέρος μπορεί να επηρεάσει το σχήμα του και να ταιριάζει σε σχετικά μέρη του ψυγείου σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σπάσει ή να λειτουργήσει αναποτελεσματικά.

Για να αποφύγετε την υπερπλήρωση του ψυγείου σας, φροντίστε να καθαρίζετε τα περιεχόμενα του ψυγείου σας κάθε φορά. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.