Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Συγκλονίζει ο Μεσολογγίτης που ήταν όμηρος πειρατών: Κοιμόμουν πάνω σε δένδρα και έτρωγα ωμό κρέας

Συγκλονίζει ο Μεσολογγίτης που ήταν όμηρος πειρατών: Κοιμόμουν πάνω σε δένδρα και έτρωγα ωμό κρέας

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έζησα εκείνες τις ημέ­ρες», είπε ο 21χρονος Δημήτρη Γκιάτης, που απήχθη από πειρατές ανοιχτά του Τόγκο στη Real News μέσω των δικηγόρων του.

Οπως είπε οι πειρατές τους είχαν μεταφέρει σε μια βαλτώδη περιοχή δίπλα σε ένα ποτάμι. Όλες τις ημέρες της ομηρίας τους ζούσαν πάνω στα δέ­ντρα. Εκεί είχαν τοποθετήσει ξύλινες τάβλες για να μπορούν να κοιμούνται.

Όπως εκ­μυστηρεύτηκε στους δικούς του ανθρώπους, οι πειρατές δεν τον είχαν δεμένο, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι όμηροι βρίσκονταν συ­νεχώς περικυκλωμένοι από οπλισμένους άνδρες.

Για να τους κρατήσουν στη ζωή, κάποιες ημέρες οι οπλι­σμένοι φρουροί τους έδιναν εμφιαλωμένο νε­ρό, ενώ κάποιες άλλες αναγκάζονταν να πιουν νερό μέσα από πλαστικές σακούλες που προ­ηγουμένως είχαν βυθιστεί στο ποτάμι.

Το φα­γητό που έτρωγαν ήταν ελάχιστο. Κυρίως τους έδιναν σκέτο ρύζι και άλλες φορές τους τάιζαν με το ωμό κρέας των άγρι­ων θηρίων της περιοχής.

Όπως αναφέρει η Real News, η προσευχή ήταν το στήριγμα του. Εκείνες τις δύσκολες στιγμές θυμόταν τις συμβουλές της μητέρας του, η οποία στο παρελθόν του είχε πει, σε περίπτωση που βίωνε μια περιπέ­τεια, να προσευχόταν στον Θεό.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό, τους γονείς μου, το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Κούστα και των παιδιών του, Βασίλη και Κατερίνας κα­θώς και όλους όσοι με υποστήριξαν πνευματικά όλες αυτές τις ημέρες που βρισκόμουν στα χέρια των απαγωγέων», λέει μέσω των δικηγό­ρων του ο Δ. Γκιάτης θέλοντας να κλείσει με αυ­τόν τον τρόπο την τελευταία σελίδα του βιβλίου της δοκιμασίας του.

Πηγή:  www.eleftherostypos.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.