Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ναυπακτία: μεγάλη η ζημιά των ελαιοπαραγωγών από τον δάκο-ευθύνες στην περιφερειακή αρχή

Ναυπακτία: μεγάλη η ζημιά των ελαιοπαραγωγών από τον δάκο-ευθύνες στην περιφερειακή αρχή

Στην τελευταία συνεδρίαση του ,κατόπιν προτάσεως και εισηγήσεως του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Κοτσανά ,το Δημοτικό Συμβούλιο  Ναυπακτίας εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω τη ζημιάς που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Ναυπακτίας απο τον δάκο.
Σύμφωνα με το ψήφισμα οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες και η μη εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας από την ΔΑΟΚ Αιτωλ/νίας για το έτος 2018 ευνόησαν την αύξηση του δακοπληθυσμού με αποτέλεσμα η ελαιοπαραγωγή να υποστεί μεγάλη ζημιά, κατ’ εκτίμηση ανέρχεται σε ποσοστό 80%, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας.
Η ζημιά που προκλήθηκε εκτός από ποσοτική είναι και ποιοτική, καθώς το παραγόμενο ελαιόλαδο υποβαθμίζεται λόγω της αυξημένης οξύτητας
Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Ναυπακτίας με ομόφωνη απόφαση του ζητά:

 Να καταβληθεί αποζημίωση σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους λόγω της μη εφαρμογής δακοκτονίας για το έτος 2018.
 Η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας να γίνεται στον σωστό χρόνο, με ορθό τρόπο και με επαρκές ποσό, προκειμένου να καλύπτεται η ελαιοπαραγωγή της περιοχής μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ο θρύλος!!!!

    Και συγκεκριμένα η Σταρακα…ποιος θα πληρώσει τι ζημιά αυτή?

  2. Ζηνα

    Στο χωραφι μασ σαπισανε ολεσ …τι λαδι θα φαμε φετοσ …μεγαλη καταστροφη

  3. Λαδι

    Σε όλο τον νόμο. Πρόβλημα έχουμε και στο παναιτωλιο και στα παρακαμπυλια. Ο ψεκασμός ξεκίνησε μέσα Σεπτεμβρη, ενώ ο δακος μέχρι τότε είχε κάνει ανεπανόρθωτες καταστροφές. Παρακαλώ να αναδειχθεί περαιτέρω το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.