Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Ναύπακτος τα πρωτεία των σημερινών καταλήψεων σε σχολεία-καμία στο Αγρίνιο

Η Ναύπακτος τα πρωτεία των σημερινών καταλήψεων σε σχολεία-καμία στο Αγρίνιο

Mαθητές γυμνασίων και λυκείων κρατούν και σήμερα τα σχολεία τους κλειστά σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αιτωλοακαρνανία. Στην πόλη του Αγρινίου ωστόσο λειτουργούν κανονικά όλα τα σχολεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σήμερα υπό κατάληψη τελούν οκτώ σχολεία του νομού, συγκεκριμένα τα: ΕΠΑΛ, 1ο και 2ο ΓΕΛ και 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, ΓΕΛ Γαβαλούς, ΓΕΛ Αμφιλοχίας και Γυμνάσιο-Λύκειο Βόνιτσας.

Η κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου προβάλλει αιτήματα για «άμεση και βιώσιμη λύση για τη διεξαγωγή του μαθήματος» ζητώντας να ταξινομηθούν οι μαθητές στις τάξεις με τρόπο κατάλληλο έτσι ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας εντός της σχολικής αίθουσας.

Το παρακάτω βίντεο από το nafpaktianews.gr για την κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου:

Η ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει οι μαθητές που προχώρησαν στην κατάληψη:

Σε παναλλήνιο επίπεδο 200 περίπου ανέρχονται τα σχολεία τα οποία παραμένουν κλειστά από καταλήψεις, ενώ σήμερα στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την συντονιστική επιτροπή των μαθητών με αιτήματα που αφορούν στη μάσκα, τις προσλήψεις καθηγητών, και την Τράπεζα Θεμάτων.

«Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά η συντονιστική επιτροπή των μαθητών στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινο συλλαλητήριο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.