Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για την ενότητα -Μόνο με ψυχραιμία θα βρεθεί λύση

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για την ενότητα -Μόνο με ψυχραιμία θα βρεθεί λύση

«Είμαστε σε ένα σημείο κρίσιμο για την ενότητα και τον λαό, και πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία, την νηφαλιότητα και να γίνει διάλογος» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου και τις αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, o Μητροπολίτης Ναυπάκτου επέμεινε στην ανάγκη καταλαγής. «Πιστεύω ότι μόνο με ψυχραιμία θα βρεθεί λύση, είναι όλα στο τραπέζι για τον διάλογο. Η Εκκλησία πρέπει να μείνει ανοιχτή σε όλους και να μην κομματικοποιηθεί»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, που ήρθε λίγες ώρες μετά τις αποφάσεις τις Ιεραρχίας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου παραδέχθηκε: «Πράγματι η κυβέρνηση κάθε κυβέρνηση έχει την δυνατότητα και την ευθύνη να βάζει τους νόμους».

Σχολιάζοντας το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου τόνισε: «Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι οι Ιερείς δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, επανειλημμένως το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι είναι θρησκευτικοί λειτουργοί. Υπάγονται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι».

Αναφορικά με την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Ιερόθεος σημείωσε: «Εμείς σήμερα στην Ιεραρχία αποφασίσαμε πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα το οποίο μας εισηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, όπου ετέθησαν πάρα πολλές απόψεις και με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο».

Σχετικά με την αποχώρηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε ότι «δεν είναι πολύ ακριβές αυτό».

«Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μίλησε, και θα έλεγα ότι μίλησε και πολύ ώρα. Μάλιστα αντιμετώπισε το θέμα αυτό, και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει το κάθε άρθρο από τα 15, λέγοντας τι ακριβώς πρέπει γίνει και τι πρέπει να βελτιωθεί. Προς το τέλος ο Αρχιεπίσκοπος του είπε ότι τώρα συζητάμε για τον αν θα δεχτούμε αυτό το κείμενο η θα το απορρίψουμε» – πρόσθεσε ο κ. Ιερόθεος.

Τέλος, ως προς τις δηλώσεις που είχαν κάνει στις 6 Νοεμβρίου στο μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςκαι ο Πρωθυπουργός, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου είπε ότι εκείνη η συμφωνία «δεν ήταν τελειωτική»

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Η΄ ΟΧΙ?ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.