Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Κινητοποιήσεις από την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας που καταγγέλλει τα αγροτοδικεία

Κινητοποιήσεις από την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας που καταγγέλλει τα αγροτοδικεία

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας «καταγγέλλει τις δικαστικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος κι άλλων αγροτών με πρώτο τον πρόεδρο της».
Παράλληλα καλεί όλους τους Αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις της με πρώτο το συλλαλητήριο την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο στης 11.00 το πρωί , διεκδικώντας άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.
Καλεί εξάλλου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την 1 Φεβρουαρίου στην “AGROTIKA” δρομολογώντας λεωφορείο που θα ξεκινήσει από κόμβο Ερμιτσας ώρα 06.00 το πρωί και σε «βροντερό παρόν» έξω από τα δικαστήρια Μεσολογγίου στης 4 του Φλεβάρη στις 9.00 το πρωί διεκδικώντας να σταματήσουν άμεσα τα αγροτοδικεια.

Η ανακοίνωση της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας:

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Ν.Αιτ/νίας καταγγέλλει τις δικαστικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος κι άλλων αγροτών με πρώτο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας. Με το καλημέρα του νέου χρόνου πήραμε στα χέρια μας κλήση για δίκη στης 10 Απρίλη για κινητοποιήσεις του 2019 ενώ εκκρεμεί και άλλο δικαστήριο στης 4 Φλεβάρη για κινητοποιήσεις του 2017, «γνωστή άλλωστε συνταγή  και των προηγούμενων κυβερνήσεων» που ενόψει αγροτικών κινητοποιήσεων, προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να τρομοκρατήσει  τους αγρότες  που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να παραμείνουν στα χωράφια τους, ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα τρομοκρατήσει τους αγρότες και θα βάλει φρένο στους δίκαιους αγώνες για το ψωμί των οικογενειών τους. Εξάλλου δεν έχουμε να χάσουμε πολλά πράγματα, όταν κινδυνεύει η γη μας, τα σπίτια μας και η παραγωγή μας! Η απάντηση στης άθλιες αυτές μεθοδεύσεις είναι η μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτροφών μπροστά στης κινητοποιήσεις που έρχονται.

 

Συνάδελφοι Αγρότες – Κτηνοτρόφοι

Η κατάσταση στον Νομό μας είναι και φέτος δραματική παραμένει το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών σε όλα τα προϊόντα.  Ιδιαίτερα στη κτηνοτροφία. Το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, πανάκριβα τα μέσα και εφόδια.

Τη θέση μας δυσχεραίνουν αρκετές ζημιές στην παραγωγή που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα από φυσικά φαινόμενα όπως ακαρπία , χαλαζοπτώσεις , παρατεταμένη ξηρασία  σε αρκετές περιοχές(Αγρινιο,Κατοχη), με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει όλα τα ζημιογόνα αίτια, να μην έχουν βγει τα πορίσματα των ζημιών που καθυστερούν, όπου γίνονται έλεγχοι. Στην ουσία δηλαδή να μην αποζημιώνεται το σύνολο των ζημιών.

Τα έργα υποδομής στο νομό μας είναι απαρχαιωμένα, πλήρη εγκαταλειμμένα, αρκετά ΤΟΕΒ έχουν χρόνια να λειτουργήσουν(Μακρυνειας , Καινουργιου) ενώ όσα λειτουργούν είναι με τη θηλιά στο λαιμό λόγο των υπέρογκων χρεών προς τη ΔΕΗ γεγονός που επισπεύτηκε και από τις πρόσφατες αυξήσεις στο οικιακό και αγροτικό ρεύμα.

Σε όλα αυτά εάν προσθέσουμε τις συντάξεις πείνας των 330 ευρώ τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, την άγρια φοροληστεία αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει εκνέου το ασφαλιστικό δημιουργείτε μια εκρηκτική κατάσταση σε βάρος μας.

Συνάδελφοι Αγρότες κτηνοτρόφοι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τον ντορό όταν ο λύκος είναι μπροστά μας. Όλα αυτά που ζούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της Ε.Ε ,της ΚΑΠ ,είναι απόρεια της ελεύθερης αγοράς και οικονομίας όπου όλα περιστρέφονται γύρω από τα κέρδη των βιομηχάνων , εμπόρων , τραπεζιτών.

Δεν χρειάζεται καμιά απογοήτευση, μοιρολατρία, φόβος και ηττοπάθεια. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ότι έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα.

Η συσπείρωση μας γύρω από τους συλλόγους και την Ομοσπονδία μας είναι ο καλύτερος οδηγός. Παίρνουμε τη υπόθεση στα χέρια μας διεκδικούμε λύσεις εδώ και τώρα.

Καλούμε όλους τους Αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε .Με πρώτο ραντεβού το συλλαλητήριο την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο στης 11.00 το πρωί .Διεκδικώντας άμεσες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.

Παίρνουμε μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την 1 Φεβρουαρίου στην “AGROTIKA” . Δρομολογώντας λεωφορείο που θα ξεκινήσει από κόμβο Ερμιτσας ώρα 06.00 το πρωί(τηλ. συμμετοχών 6974814868)

Δίνουμε βροντερό παρόν έξω από τα δικαστήρια Μεσολογγίου στης 4 του Φλεβάρη στις 9.00 το πρωί διεκδικώντας να σταματήσουν άμεσα τα αγροτοδικεια.                                                                                              Διεκδικούμε Άμεσα

Κατώτατες Εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παράγωγης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης .Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες , ενάντια στην κερδοσκοπία έμπορων βιομηχάνων.

Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο ,άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα .Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.Καμια σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.

Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα άλλα να αυξηθεί στα 12000ευρω προσαυξανόμενο κατά 3000 ευρώ για κάθε παιδί.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα αγροτοδικεια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.