Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Νέος γύρος διεργασιών για τη συγχώνευση του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

9o dimotiko

Η υπόθεση της συγχώνευσης του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου απασχολεί εκ νέου την εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου και αναμένεται ο δεύτερος γύρος διεργασιών και αντιπαραθέσεων για το ζήτημα.
Την 31η Αυγούστου λήγει η ισχύς της απόφασης αναστολής της συγχώνευσης και επανέρχεται η αρχική απόφαση. Δηλαδή, με τα τωρινά δεδομένα, τη νέα σχολική σεζόν τα δυο δημοτικά σχολεία καλούνται να συνυπάρξουν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του 19ου δημοτικού σχολείου το κτίριο του οποίου η δημοτική αρχή σχεδιάζει μάλιστα να εγκαινιάσει σε λίγες ημέρες, την 15η Ιουνίου.
Το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο σχολείων είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις πέρυσι το καλοκαίρι και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας του 9ου δημοτικού και φορέων ενώ ελήφθη και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ζητήθηκε η ακύρωση της συγχωνεύσεως και υπήρξε και σχετική επιστολή του δημάρχου . Τελικά αυτό συνέβη με δεύτερη απόφαση που έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με την παράταξη «Ανατροπή Τώρα» να διαφημίζει πως αυτό συνέβη κατόπιν ενεργειών της…
Ένα χρόνο μετά η ιστορία επανέρχεται στην ίδια αφετηρία. Από κάποιες πλευρές καταβάλλονται προσπάθειες για να ληφθεί νέα απόφαση και να υπάρξει νέο ΦΕΚ που να ακυρώνει τη συγχώνευση είτε να παρατείνει την αναστολή της. «Η αναστολή της συγχώνευσης έγινε με δική μου παρέμβαση και του Περιφερειακού Διευθυντή» ανέφερε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός ( μιλώντας στην εκπομπή του Π.Κούτσικου στον Ρ/Σ Αχελώος) αναφέροντας με νόημα πως δεν ο ίδιος δεν χτίζει πολιτική καριέρα πάνω στο ζήτημα ενώ υπεραμύνθηκε της παιδαγωγικής ορθότητας της εισήγησης .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.