Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019

Η νεροποντή έριξε τα δέντρα-ξυράφια στο δασύλλιο του Πενταλόφου

Ένα βομβαρδισμένο τοπίο αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής (4.10.2019) οι κάτοικοι του Πενταλόφου, με το δασύλλιο να καταστρέφεται από την έντονη βροχόπτωση.

Μετά το Λεσίνι, το γειτονικό Πεντάλοφο είχε σειρά να πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτυπάνε» τα τελευταία 24ωρα τις Οινιάδες.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο χωριό Πεντάλοφο, με κυριότερες αυτές στο δασύλλιο και τα ψηλά δέντρα-ξυράφια που απειλούν χρόνια τους κατοίκους.

Μάλιστα από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς στο δασύλλιο υπάρχει μια στάση λεωφορείου στην οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες περίμεναν παιδιά το σχολικό λεωφορείο.

Το δασύλλιο στο Πεντάλοφο αποτελούσε μια όαση πρασίνου με τα επιβλητικά πεύκα, τα οποία με τον καιρό μετατράπηκαν σε επικίνδυνα και γερασμένα δέντρα αρχίζοντας σταδιακά να πέφτουν από θυελλώδεις ανέμους πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο δασύλλιο παλαιότερα υπήρχε παιδική χαρά, η οποία καταστράφηκε και έκτοτε ο χώρος έχει κριθεί ακατάλληλος. Εκτός της παιδικής χαράς από την πτώση δέντρων αφανίστηκε και η περίφραξη του χώρου, με το όμορφο τοπίο σήμερα να φαντάζει ένα βομβαρδισμένο τοπίο και ακατάλληλο χώρο για την χρήση από τους πολίτες.

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει χρόνια την Τοπική Κοινότητα η οποία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κατάθεση της μελέτης, η οποία έχει “χαθεί” στα συρτάρια του Δασαρχείου Μεσολογγίου.

Πάντως το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Πενταλόφου είναι η αποξήλωση του δασυλλίου και η ανάπλασή του προκειμένου να μετατραπεί ξανά σε έναν δενδροφυτεμένο χώρο, κατάλληλο που θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν ελεύθερα.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου, Γιώργος Μαζαράκης, με δήλωσή του στο iaitoloakarnania.gr τόνισε: «Το δασύλλιο είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει το χωριό μας σε σημείο που έχουν απειληθεί ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Προσωπικά, έπειτα από σειρά επαφών και ενεργειών, έχω καταθέσει τη μελέτη στο Δασαρχείο, εκεί όπου κολλάει η ανάπλαση του χώρου. Πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν τα γέρικα και ξερά δέντρα προτού συμβεί το αναπάντεχο».

Πηγή: iaitoloakarnania.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.