Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Είναι επίσημο: Facebook, Youtube, Netflix «ρίχνουν» την ανάλυση στα βίντεο για να μην πέσει το δίκτυο

Είναι επίσημο: Facebook, Youtube, Netflix «ρίχνουν» την ανάλυση στα βίντεο για να μην πέσει το δίκτυο

Οι υπηρεσίες live streaming υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των δεδομένων που διαβιβάζονται από τους παρόχους διαδικτύου στους χρήστες του διαδικτύου

Η Facebook αποφάσισε να μείωσει την ποιότητα του video streaming στις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, καθώς όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες μένουν στα σπίτια τους λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η χρήση του διαδικτύου να φτάνει στο «κόκκινο».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει προσωρινά αυτό που ονομάζεται «ρυθμός μετάδοσης δεδομένων» (σσ Bit rate), το οποίο αναφέρεται στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσα από ένα Επικοινωνιακό κανάλι.

Την ίδια απόφαση είχαν λάβει νωρίτερα και άλλες εταιρείες όπως το Youtube, η Netflix, αλλά και η Amazon.

«Στην προσπάθεια μας να αποφευχθεί οποιαδήποτε συμφόρηση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα μειώσουμε προσωρινά τα bit rate για τα βίντεο στο facebook και το instagram στην Ευρώπη» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω Twitter.

Ο Thierry Breton, ένας αξιωματούχος της βιομηχανίας της ΕΕ, κάλεσε τις πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης να χαμηλώσουν την ποιότητα βίντεο για την αντιμετώπιση της αύξησης της χρήσης του διαδικτύου, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Disney έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει την πίεση στο διαδίκτυο στην Ευρώπη μειώνοντας τη χρήση του εύρους ζώνης για την υπηρεσία ροής που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το Disney +, κατά τουλάχιστον 25%.

Οι υπηρεσίες live streaming υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των δεδομένων που διαβιβάζονται από τους παρόχους διαδικτύου στους χρήστες του διαδικτύου.

Το κάλεσμα έγινε την περασμένη εβδομάδα από τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τιερί Μπρετόν, που ζήτησε από τις πλατφόρμες συνεχούς ροής να προσφέρουν κανονική (standard) και όχι υψηλή ανάλυση (high-definition) και να συνεργαστούν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

newmoney

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.