Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

“Νόμιμη η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για το Πάρκο”

“Νόμιμη η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για το Πάρκο”

parko-4

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους της δημοτικής αρχής Αγρινίου για την εξέλιξη γύρω από το ζήτημα της ανάθεσης της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου.
Προ τριμήνου ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε κρίνει παράνομη τη διαδικασία ανάθεσης και επομένως και την πληρωμή της αμοιβής των μελετητών προκαλώντας ανησυχία για τη συνέχεια του πολύπαθου έργου της ανάπλασης. Ο Επίτροπος ουσιαστικά είχε σκεπτικό αντίστοιχο με αυτό που εξέφρασαν η αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι σύμβουλοι.
Επί του ζητήματος η εξέλιξη αφορά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του εντάλματος πληρωμής της μελέτης γεγονός που οδηγεί στην απεμπλοκή της διαδικασίας και έρχεται σε αντίθεση με την έντονη κριτική που δέχτηκε η δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της. Η μελέτη έχει παραληφθεί προσωρινά και θα παραληφθεί οριστικά από το δημοτικό συμβούλιο καθώς εκκρεμεί η έγκριση της από την Αποκεντρωμένη Διοίκησηγια την οποία προηγείται ο έλεγχος της δασικής υπηρεσίας και τη θετική γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού.
Δεν είναι τυχαίο που ο δήμαρχος Αγρινίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ανέφερε πως με το θέμα του νερού που «σήκωσε» η παράταξη Τραπεζιώτη επιχειρήθηκε να καλυφθεί επικοινωνιακά η εξέλιξη για το πάρκο. Ο Γ.Παπαναστασίου έκανε λόγο για λάσπη και καταστροφολογία που δέχτηκε η δημοτική αρχή και με έμφαση ανέφερε πως στο μέλλον «οι αγρινιώτες θα γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν την ανάπλαση του Πάρκου».
Εισαγγελέας: δικαιολογημένα τηρήθηκε η διαδικασία διαπραγμάτευσης
Παράλληλα ο δήμαρχος Αγρινίου ενημέρωσε το Σώμα πως τέθηκε στο αρχείο η μήνυση που ασκήθηκε από εκδότη της πόλης για τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης. Ανέγνωσε μάλιστα την ουσία του σκεπτικού της Εισαγγελέιας Πρωτοδικών Αγρινίου που αναφέρει τα εξής : «Προκύπτει πως τα προβλήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, προς τούτο δικαιολογημένα τηρήθηκε η διαδικασία διαπραγμάτευσης, που προβλέπεται ως εξαιρετική και όταν υπάρχει κατεπείγον, καθώς συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις προς τούτο. Εξάλλου, ουδόλως απεδείχθη ότι τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αγρινίου παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, λαμβάνοντας την ως άνω απόφαση, αντίθετα ενήργησαν στο πλαίσιο των ανατεθειμένων σε αυτούς καθηκόντων και εντός της διακριτικής ευχέρειας που τους παρέχεται από το νόμο κατά την λήψη αποφάσεων και με γνώμονα την άμεση επίλυση των προβλημάτων και την άμεση εξάλειψη των κινδύνων για τους πολίτες που δημιουργεί η τρέχουσα κατάσταση του πάρκου. Επιπλέον, δεν προέκυψε ότι εκ της ως άνω συμπεριφοράς προκλήθηκε συγκεκριμένη βλάβη στα συμφέροντα τινός προσώπου ή του κράτους ούτε σκοπός των καταγγελλομένων να προσπορίσουν στον εαυτό τους ή σε τρίτους παράνομο όφελος. Εξάλλου, αν τηρούταν η ανοιχτή διαδικασία θα απαιτούσαν για την ανάθεση του έργου επιπλέον χρόνος πέραν των έξι μηνών με συνέπεια την περαιτέρω διόγκωση των ανωτέρω εκτεθειμένων κινδύνων και προβλημάτων».

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (2)pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (10)pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (18)

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. ΜΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Κύριοι του agrinionews, καλό θα ήταν όταν κάποιος κάνει ρεπορταζ να αναφέρει πραγματικά γεγονότα και να μην αποκρύπτει πράγματα που λέγονται ΔΗΜΟΣΙΑ και δη απο θεσμικούς παράγοντες όπως είναι ο Γ. Παπαναστασίου. Ο θεσμικός αυτό λοιπόν παράγων με ονομάτισε Ο ΜΠΑΚΗΣ όπως είπε και ότι του έκανα μήνυση. Ο Δημήτρης Μπακής είναι Δημοσιογράφος όπως γνωρίζεται καιοι δημοσιογράφοι που σέβονται το επάγγελμά τους και εαυτόν τους ΔΕΝ κάνουν μηνύσεις. Ως δημιογράφος λοιπόν κατέθεσα όχι ΜΗΝΥΣΗ αλλά κατέθεσα ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ προς την Εισαγγελία Αγρινίου στην οποία συμπεριέλαβα όλα τα όσα είχαν και έχουν γίνει για το ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ανάθεσης της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ του Δημοτικού Πάρκου. Η νεαρή εισαγγελέας που εξέτασε την μηνυτήρια αναφορά (ΟΧΙ ΜΗΝΥΣΗ) θεώρησε και μάλιστα χωρίς να κάνει ΠΛΗΡΗ προκαταρτική εξέταση (δηλαδή εξέταση Μαρτύρων εκτός και ΜΟΝΟΝ των μελών της Οικονομικής Επιτροπής απο την πλευρά της πλειοψηφίας!!!.) ότι απ’ αυτή την αναφορά δεν προκύπτουν κάποια στοιχεία για περαιτέρω δικαστική έρευνα. Όπως πολύ σωστά γράφει το site σας η εν λόγω νεαρά εισαγγελέας καταλήγει στην απόφαση της ως εξής: “….Επιπλέον, δεν προέκυψε ότι εκ της ως άνω συμπεριφοράς προκλήθηκε συγκεκριμένη βλάβη στα συμφέροντα τινός προσώπου ή του κράτους ούτε σκοπός των καταγγελλομένων να προσπορίσουν στον εαυτό τους ή σε τρίτους παράνομο όφελος. Εξάλλου, αν τηρούταν η ανοιχτή διαδικασία θα απαιτούσαν για την ανάθεση του έργου επιπλέον χρόνος πέραν των έξι μηνών με συνέπεια την περαιτέρω διόγκωση των ανωτέρω εκτεθειμένων κινδύνων και προβλημάτων.”
  Άραγε η έκπτωση 1% της αναδόχου εταιρείας δεν προκαλεί ζημιά στον δήμο Αγρινίου όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι εκπτώσεις και δη των μελετών ξεπερνούν ακόμη καιτο70%; Ή μήπως δεν έχουν περάσει ήδη 15 μήνες (πάνω απο εξη μήνες -6- λέει η νεαρά εισαγγελέας στην απόφαση της) απο την παράνομη και φωτογραφική ανάθεση του Παπαναστασίου;
  Αλλά ο καθείς εφ ‘ ω ετάχθη….
  Κλείνοντας υπενθυμίζω: Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ κάνουν ΜΗΝΥΣΕΙΣ. Κάνουν βέβαια αναφορές και μάλιστα όταν γνωρίζουν πολύ καλά΄ότι οι εισαγγελείς του τόπου ΔΕΝ διαβάζουν τις τοπικές εφημερίδες για να πράξουν τα δέοντα!!! Αυτά….

 2. Ακης Ροδιτης

  Μόνο που η νεαρή Εισαγγελέας έστειλε την απόφαση και την επικύρωσε ο ΠΑΛΙΟΣ Εισαγγελέας Εφετών… #XYDAKI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.