Γαριδομακαρονάδα ? Ένα από τα πιο αγαπημένα νηστήσιμα φαγητά, λόγω του νόστιμου θαλασσινού.
? Ποιά όμως είναι η διατροφική αξία των γαρίδων ❓
? Είναι πηγή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης
? Είναι τροφή χαμηλών λιπαρών
? Περιέχουν ιδανική αναλογία Ω3/Ω6 πολυακόρεστων λιπαρών, που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, υπέρτασης και σακχαρώδη διαβήτη
? Περιέχουν ιώδιο, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα και στον εγκέφαλο
? Περιέχουν το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο, που ισχυροποιεί την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού και το ανοσοποιητικό σύστημα
? Περιέχουν την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης ουσία ασταξανθίνη, υπεύθυνη για το χρώμα της γαρίδας, η οποία είναι ευεργετική για την καρδιά και τους μύες
? Έχει απενοχοποηθεί πια για την εμφάνιση υπερχοληστερολαιμίας, εξαιτίας της χοληστερόλης που περιέχει. Αντιθέτως, έχει φανεί ότι η κατανάλωσή της μπορεί να αυξήσει την HDL “καλή” χοληστερόλη και να μειώσει τα τριγλυκερίδια‼️
❓ Εσείς την εντάσσετε στη διατροφή σας?