Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Oι δράσεις του Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α,

Oι δράσεις του Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΑΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2015  

φωτο σικεπα

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Σ.Ι.ΚΕ.Π.Α, στην οποία παρευρέθησαν συνάδελφοι από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Εκεί παρουσιάστηκε και αποφασίστηκε  το πρόγραμμα των Εαρινών Δράσεων 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2015

Ένας θεσμός που για τρίτη χρονιά υλοποιεί ο Σύλλογός μας και αφορά παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά. Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ψυχαγωγία των παιδιών, μέσα από δράσεις πολιτισμού, δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη. Αξιοποιούμε τις γνώσεις, την εμπειρία, τις υποδομές μας και – κυρίως- την αγάπη μας για τα παιδιά.

Φέτος, εκτός από τις δράσεις για μικρούς και μεγάλους σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως στην Ιθάκη, το Θέρμο, την Πάτρα κλπ, στηρίζουμε και ενισχύουμε την σχολική βιβλιοθήκη της Αιγιάλης Αμοργού. Τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας, με ένα βιβλίο για σκυτάλη, μεταδίδουν την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για την καλύτερη κοινωνία, που όλοι ονειρευόμαστε.

Τα βιβλία θα συγκεντρωθούν, στα σημεία που αναφέρονται πιο κάτω, θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν με την φροντίδα του συλλόγου μας και θα δυναμώσουν τόσο την βιβλιοθήκη, όσο και την συντροφικότητά μας με το μακρινό αυτό νησί της Πατρίδας μας.

1η ) 26-27 Μαρτίου, Θολάρια Αμοργού

Παιδαγωγικές δράσεις, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικό εργαστήρι για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Αμοργού. Θα συμμετέχουν: παιδαγωγική ομάδα μελών του Συλλόγου μας, ομάδα θεατρικού παιχνιδιού του χώρου καλλιτεχνικών αναρριχήσεων “ Ορο-παίδιο” και εικαστική ομάδα.

2η)  Σάββατο 4 Απριλίου, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα/ Πλατεία Σάκη Καραγιωργα, Πύργος/ Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο

Εκδήλωση για τα παιδιά  με στόχο τη συγκέντρωση παιδικών βιβλίων για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης Αιγιάλης Αμοργού με τη συμμετοχή στην πόλη της Πάτρας

της Προπαιδικής Χορωδίας της Πολυφωνικής Ορχήστρας Πατρών, ΜΜΕ της περιοχής και το Θέατρο Λιθογραφείον. Στις πλατείες θα πραγματοποιηθούν  μουσικά, εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια 11:00-13:00, ενώ θα υπάρχουν ειδικά σημεία για την συγκέντρωση και παραλαβή βιβλίων για την Αμοργό

3η) Σάββατο 2 Μαΐου, Ιθάκη και  Σάββατο 16 Μαΐου,  Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας 

Δράσεις για παιδιά με την παιδαγωγική ομάδα του Συλλόγου, Θέατρο Σκιών με το Χρήστο Καλπουζάνη, Ξυλοπόδαροι, παιχνίδια με το mini tennis

4η) Τετάρτη 27 Μαΐου, 18:30

Επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα το παιδικό βιβλίο για παιδαγωγούς και γονείς

Σημεία συγκέντρωσης βιβλίων

Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων για την Αμοργό θα πραγματοποιείται και στα κέντρα Προσχολικής Αγωγής, μέλη του συλλόγου μας:

ΠΑΤΡΑ:

“Αγκαλίτσα”, “Αερόστατο”, “Γύρω-γύρω όλοι”, “Ελαφάκια”, “Ζουζουνάκια”, “Ηλιοχώρα”, “Κέντρο Προσχ/κης Εκπ. Γεώρμα”, “Μαγικό Παλάτι”, “Μαθαίνω-παίζω-Γελώ”,“Μικρό καράβι”, “Μικρούπολη”, “Ναυτίλος”, “Πελαργός”, “Ροζ Μπαλόνι”, “Σεραφίνο το Σκατζοχοιράκι”, “το Μικρό Γυρί”,“το Ρόδι”, “το Παραμύθι”, “ Baby Parking”

ΑΓΡΙΝΙΟ:  “ η Κιβωτός”, “Ποπάϋ”, “τα Ζουζούνια”, “τα Πρώτα μας Χρόνια”, ”Κοκκινοσκουφίτσα”, “Μαγικός  Αυλός”, “το Ροδι”

ΑΙΓΙΟ:  ”Παραμυθούπολη”, “Ουράνιο τόξο”,  “Baby House”

ΠΥΡΓΟΣ:  “Ρήγας Γεώργιος”, πρότυπη Προσχολική Αγωγή

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ“η Μαγική Αυλή”, “Πιπίνος”

ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ:  “Παραμυθένιος Κόσμος”

ΑΜΑΛΙΑΔΑ:  “Βασιλένια”

καθώς και στο “Θέατρο Λιθογραφείον” (Μαιζώνος 172 & Τριών Ναυάρχων) και στο “Ορο-παίδιο” ( Κανακάρη 101)

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.