Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Oι πολύτεκνοι του Αγρινίου διαμαρτύρονται για το καθεστώς μεταγραφών των φοιτητών

Oι πολύτεκνοι του Αγρινίου διαμαρτύρονται για το καθεστώς μεταγραφών των φοιτητών

imgres

Με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον αντίστοιχο υφυπουργό, την οποία κοινοποιούν και στον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς Κομμάτων Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους Βουλευτές  Αιτωλ/νιας, ο σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων διαμαρτύρεται για το καθεστώς που ισχύει στις μετεγγραφές φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών και ζητά να νομοθετηθεί η δυνατότητα φοίτησης των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών στην ίδια πόλη.

Η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Πλειστάκις μέχρι σήμερα ο Σύλλογός μας  καθώς και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος έχουμε διαμαρτυρηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν για το απαράδεκτο καθεστώς που ισχύει στις μετεγγραφές φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών,  χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε για να επιλυθεί αυτό το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες.

Ενόψει της νέας φοιτητικής περιόδου επανερχόμαστε και σας ζητάμε να ενσκήψετε με ενδιαφέρον στο πρόβλημα αυτό και να δώσετε την πρέπουσα λύση.

Εμείς δεν ζητάμε προνομιακή και προκλητική μεταχείριση και εύνοια για τα παιδιά μας σχετικά με τη βαθμολογία εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ότι ισχύει για όλους τους ΄Ελληνες και Ελληνίδες να ισχύει και για τα παιδιά μας και μάλιστα είμαστε υποστηρικτές της καθιέρωσης της βάσης του δέκα (10) για την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δεν υποστηρίζουμε καθόλου τις διατάξεις εκείνες που δίνουν τη δυνατότητα της <<αιώνιας  φοίτησης>> στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εμείς ζητάμε να νομοθετηθεί η δυνατότητα φοίτησης των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών στην ίδια πόλη.

Δεν αντέχει η πολύτεκνη οικογένεια να σπουδάζει δύο ή περισσότερα παιδιά σε διαφορετικές πόλεις, γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας, έτσι ώστε τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να μπορούν να μετεγγραφούν στην πόλη που σπουδάζουν τα αδέλφια τους,

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε , απλώς επισημαίνουμε το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε ως Λαός, πλήττει ακόμη περισσότερο την πολύτεκνη οικογένεια, η οποία δοκιμάζεται σκληρά.

Ελπίζουμε στην άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

ΜΕ  ΤΙΜΗ

ΔΗΜ ΝΤΑΟΥΛΑΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    π.ΧΡΙΣ.ΔΑΒΡΑΖΟΣ       ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ ΓΚΡΙΖΗΣ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   ΗΛΙΑΣ  ΓΙΩΤΗΣ          ΜΕΛΟΣ

ΕΡΜΙΑΣ  ΝΤΖΑΛΑΣ  Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                        ΠΑΝ  ΚΑΝΤΑΝΗΣ     ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           ΔΗΜ. ΚΡΟΚΙΔΑΣ      ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ     ΤΑΜΙΑΣ                                      ΠΑΝ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ  ΜΕΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ  ΣΧΕΣΕΩΝ

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Θέλω το παιδί μου να περάσει σε σχολή 5500 μόρια πάνω απο αυτά που έγραψε επειδή είμαι πολύτεκνος (sic)

  Είμαι 45 χρονών με δύο παιδιά και παίρνω μόρια στους διαγωνισμούς του δημοσίου γτ είμαστε 6 αδέρφια (ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΟΣ)

  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

 2. antikeimenikos

  Το ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος) έδωσε έξτρα προνόμια στις μετεγραφές πολυτέκνων και οι πολύτεκοι το μαύρισαν στις εκλογές.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει και προεκλογικά ότι θα κοπούν αυτά τα προνόμια. Είναι από τα λίγα πράγματα που είχε υποσχεθεί και έκανε.

  Τώρα γιατί διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι; Αυτοί δηλαδή αυτοί τί ψήφισαν; Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο;

 3. ieropsaltis

  Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό το αίτημα των πολυτέκνων οικογενειών. Πέρασε τμήμα πολιτικών μηχανικών στη Θεσσαλονίκη; Αν έχει αδελφό που σπουδάζει στην Πάτρα, να μπορέσει να πάει στην ίδια πόλη στο αντίστοιχο τμήμα. Που είναι το πρόβλημα.
  Θεωρώ ήρωες τους πολύτεκνους, διότι σε καιρούς μνημονιακούς που τα παιδιά θεωρούνατι τεκμήριο (αν είναι δυνατόν!) αυτοί αντιστέκονται στην πράξη. Είναι οι αιμοδότες της πατρίδας μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.