Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Oλυμπία Οδός: 15 λεπτά λιγότερο και με περισσότερη ασφάλεια το ταξιδι προς Αθηνα

Oλυμπία Οδός: 15 λεπτά λιγότερο και με περισσότερη ασφάλεια το ταξιδι προς Αθηνα
Ένα ζήτημα που αφορά άμεσα και το τόπο μας είναι η κατασκευη της Ολυμπίας Οδού, που θα συνδέει τη Κόρινθο με τη Πάτρα. Ως γνωστόν, αυτή είναι και η βασική οδική αρτηρία που επικοινωνεί η Αιτωλοακαρνανία με την Αθήνα. Ο οδηγός λοιπόν που ταξιδεύει προς Αθήνα δεν έχει να αντιμετωπίσει το άθλιο οδικό δίκτυο, αλλά μετά τη Γέφυρα Ρϊο -Αντίρριο παίζει κορόνα γράμματα τη ζωή του σε εθνική οδό “μιάμισης λωρίδας κυκλοφορίας” στην οποία συμβαίνουν καθημερινά πολλά ατυχήματα. Κατά τα άλλα την χρυσοπληρώνουμε..
Η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου -γνωστου ως “Ολυμπία Οδός” θα μειώσει 15 λεπτά το χρόνο μετακίνησης προς ΑΘήνα και το κυριότερο θα παρέχει περισσότερη ασφάλεια από το υπάρχον οδικό δίκτυο.
Αυτή τη περίοδο σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα που αφορούν τις 4 από τις 19 σύραγγες της Ολυμπίας Οδού, οι οποίες είναι οι εξής:
-Σήραγγα Δερβενίου (αλλεπάλληλα τμήματα σήραγγας με μεταξύ τους γέφυρα μήκους 620μ. + 610μ., κατεύθυνση προς Αθήνα)
-Σήραγγα Μαύρων Λιθαριών (δίδυμη σήραγγα μήκους 1.180 μ., η κατεύθυνση προς Αθήνα, 1.140 μ. η κατεύθυνση προς Πάτρα): Εχει ξεκινήσει η εκσκαφή του μετώπου της σήραγγας και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αντιστήριξης του μετώπου εκσκαφής.
-Σήραγγα Ακράτας (αλλεπάλληλα τμήματα σήραγγας με μεταξύ τους γέφυρα μήκους 240 μ. + 780 μ., κατεύθυνση προς Αθήνα):
-Σήραγγα Πλατάνου (δίδυμη σήραγγα μήκους 1.630 μ. η κατεύθυνση προς Αθήνα, 1.570 μ. η κατεύθυνση προς Πάτρα)
Το κομμάτι Κόρινθος-Πάτρα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3,5 χρόνια συμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα ( εσείς βάλτε και κάτι παραπάνω ως είθισται). Ελπίζουμε να προχωρήσουν παράλληλα οι εργασίες και στο δικό μας οδικό δίκτυο.
Μέχρι τότε υπομονή..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.