Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Oργή Καραπάνου που… τα θέλει όλα στο Μεσολόγγι

Oργή Καραπάνου που… τα θέλει όλα στο Μεσολόγγι

Καλεί τους «μανδαρίνους των υπουργείων  να… αντιληφθούν ότι το Μεσολόγγι είναι η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας»

Photo 20140907134416Από το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λάβαμε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου σχετικά με την κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι και του ορισμού στο Αγρίνιο της έδρας του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Φυσικά κανείς δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος με την κατάργηση υπηρεσιών ωστόσο μέρος της επιχειρηματολογίας Καραπάνου διολισθαίνει στη γνωστή ρητορική  παραγόντων του Μεσολογγίου που θεωρούν ότι όλα επιβάλλεται να ιδρύονται στην πόλη τους.

Η ανακοίνωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σχετικά με την κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι και του ορισμού έδρας του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Αγρίνιο ύστερα από σχετικές αποφάσεις στα τέλη του Αυγούστου, δηλαδή, στο μεταβατικό στάδιο ανάληψης των καθηκόντων του, ως δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε:

Η κατάργηση και μεταφορά θεσμοθετημένων υπηρεσιών, από την Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι απαράδεκτη, τόσο για το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει, μεσούσης της θερινής περιόδου, όσο κυρίως, για το γεγονός ότι, για ακόμη μια φορά, η πολιτεία δεν επιδεικνύει τον δέοντα σεβασμό στον θεσμό της πρωτεύουσας.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, από τα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πρωτοφανείς και απαξιώνουν την τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει επιτέλους, οι μανδαρίνοι των υπουργικών διαδρόμων να αντιληφθούν ότι ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι η πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και κατά συνέπεια επιβάλλεται να είναι η έδρα των διευθύνσεων, υπηρεσιών των υπουργείων.

Ως εκ τούτο και για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι το Μεσολόγγι είναι το κέντρο μιας μεγάλης γεωγραφικής περιφέρειας της Αιτωλοακαρνανίας με πολύ μεγάλη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας πρέπει άμεσα οι υπουργοί Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης να προβούν στην επανασύσταση του τμήματος επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι και στον ορισμό της πόλης του Μεσολογγίου ως έδρας του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, ως δημοτική αρχή, για τα παραπάνω ζητήματα που ανέκυψαν θα ζητήσουμε την ομόφωνη καταδίκη των μεθοδεύσεων από το δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με την συμμετοχή φορέων για να επιδιωχθεί η ακύρωση αυτών των απαράδεκτων αποφάσεων.

Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Το Μεσολόγγι δεν αντέχει άλλο την απαξίωση

Θέματα που ενδιαφέρουν

13 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Η ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ). ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΑΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΟΧΙ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ.

 3. Πάλι τα ίδια?????

  Τι δεν καταλαβενεις ρε..μάστορα.
  Παρεμπιπτόντως η άλλη πολη ειναι 10πλασια απο την δικιά σου!!!!!!!!

 4. Ο ΣΟΒΑΡΟΣ

  ΡΕ ΚΑΡΑΠΑΝΟ (ΜΑΥΡΑΠΑΝΟ) ΠΑΛΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΡΧΙΣΕΣ? ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΜΕ

 5. ΠΑΛΙΟΣ ΝΤΑΗΣ

  ΓΙΑ ΕΛΑ ΜΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ…ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ

 6. Ανώνυμος

  Τελικά άλλο επιχείρημα εκτός της ”πρωτεύουσας” έχει ο κ. Καραπάνος???
  Έχω καιρό να διαβάσω κείμενο που σε τόσες λίγες σειρές αναφέρεται τόσες φορές η λέξη ”πρωτεύουσα”…

 7. ΣΠΥΡΟΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

  Δ.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 31000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ 35% ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑ
  Δ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ: 107000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ + 1000 ΡΟΜΑ
  Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: 220000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

  Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ … Α-Γ-Ρ-Ι-Ν-Ι-Ο

 8. ΠΑΝΕ-6

  ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ OΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ 107.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΠΟΣΟ?

 9. ΣΠΥΡΟΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΠΑΝΕ 6 ΕΧΕΙΣ 1000 ΔΙΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ!
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ episkeptis ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΥΣ (ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ), ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ TO SITE ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΑ ΕΙΔΑ: ΤΟ SITE ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ (ΙΣΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ) ΚΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΝΑ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ(ΨΕΥΤΙΚΟΣ), ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ(ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ-ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΣ Ο ΤΥΠΑΣ)…ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΥΛΟΓΓ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ

 10. Έλενα

  Αγαπητέ episkpetis από την υπέροχη πόλη του Μεσολογγίου-πιο βρώμικη δεν υπάρχει, με τα πανέμορφα λασπώδη νερά, με τα ωραία κουνουπάκια σας και τους φιλόξενους γυφταίους, πες μας σε παρακαλώ, πότε θα σοβαρευτείτε? Εδώ και 2 χρόνια με τον Καλλικράτη η έννοια της πρωτεύουσας έπαψε να υπάρχει. Υπάρχει μόνο Δήμος που μετράται η δυναμική του με τον πλυθησμό. Το Αγρίνιο episkpetis έχει τουλάχιστον 90000 μέσα και οι άλλοι 20000-30000 στα γύρω χωριά. (το 107000 κατοικους που λέει η απογραφή είναι όντως πλασματικό γιατί και εγώ απογράφομαι ορεινή Ευρυτανία γιατί εκεί μεγάλωσα) και από ότι έμαθα στην πολυκατοικία που μένω που έχει 9 ορόφους και 6-8 διαμερίσματα ο κάθε όροφος οι απογραφείς δεν πέρασαν καθόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.