Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

O Γιώργος Παπαναστασίου μιλάει στο agrinionews.

O Γιώργος Παπαναστασίου μιλάει στο agrinionews.

Ποιά είναι τα προβλήματα των νέων της Αιτωλοακαρνανίας;
Θα έλεγα ποιο το κυρίαρχο πρόβλημα. Και είναι αυτό της ανεργίας.
Ο δρόμος για την αντιμετώπιση – λύση, συμπίπτει με τις ριζικές αλλαγές για την ανάπτυξη του νομού μας και με τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών στο πλαίσιο του και με τη μεταβολή των συνθηκών. Δηλαδή συμπίπτει με αποφάσεις – τομές που θα αγκαλιάσουν το σύνολο της κοινωνικοοικονομικής του οργάνωσης.

Είστε υπέρ ή κατά της εκτροπής του Αχελώου;
Ασφαλώς είμαι κατά της εκτροπής. Όπως οφείλει να είναι κάθε Αιτωλοακαρνάνας και κάθε Έλληνας.
Σοβαρότατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι το έργο δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα. Αντίθετα θα είναι τεράστια η ζημία για το περιβάλλον και την εθνική οικονομία.
Η εκτροπή του Αχελώου είναι μία τριτοκοσμικού χαρακτήρα επιλογή. Είναι απλώς ένα ιδεολόγημα, που σύμφωνα με την απόλυτη γλώσσα των αριθμών δεν συνδέεται με κανέναν σοβαρό προγραμματισμό και με καμία προοπτική ανάπτυξης.
Το ποιοτικό άλμα της κοινωνίας μας, το οποίο σαν νέος στον πολιτικό στίβο υπερασπίζομαι, θα πρέπει να συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων, σαν προϋπόθεση για την ποιότητα της ζωής για την παρούσα και τις επόμενες γενιές.

Πιστεύετε ότι παίζει ρόλο το διαδίκτυο στην συγκρότηση της πολιτικής σκέψης των νέων και στην απόφαση ψήφου;
Στην εποχή μας ο ρόλος του διαδικτύου, όπως είναι σημαντικός στη διακίνηση της πληροφορίας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να λειτουργήσει για τη διακίνηση ιδεών, πολιτικών ιδεών και πολιτικού λόγου. Μπορεί δηλαδή να επηρεάζει στη συγκρότηση και την καλλιέργεια της πολιτικής σκέψης των νέων. Ας πούμε ότι είναι μια σύγχρονη έκδοση της αρχαίας αγοράς.
Άλλωστε από την προσωπική μου εμπειρία είδα ότι οι νέοι του διαδικτύου, έχουν ξεπεράσει την απλή σχέση με ένα ακόμη καταναλωτικό προϊόν του βιομηχανικού πολιτισμού. Έχουν πλέον φθάσει σε ένα επίπεδο επικοινωνίας που προβάλλει πιο σύνθετες ερμηνείες της σύγχρονης πραγματικότητας. Το διαδίκτυο είναι μία βασική δίοδος προς τα υπαρκτά προβλήματα της ζωής και επομένως και προς τα δημόσια πράγματα.
Όσο για το αν μπορεί να τους επηρεάσει στην απόφαση ψήφου, θεωρώ πως ναι σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό και κυρίως γιατί η ποιότητα της επικοινωνίας είναι αρκετά υψηλή και η όλη διαδικασία είναι ενδιαφέρουσα γιατί εκεί μπορεί ο πολιτικός να δει ότι οι νέοι επεξεργάζονται με ωριμότητα και εκτιμούν και τους κώδικες δεοντολογίας και το ύφος των υποψηφίων, ενώ απορρίπτουν τα τυποποιημένα προϊόντα.

Θα μπορούσατε να αναφέρετε κίνητρα για την παραμονή των νέων στον τόπο μας;
Τα κίνητρα θα δημιουργηθούν μέσα από την προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας του Νομού μας, ο οποίος έχει τρομερές δυνατότητες στην κατεύθυνση αυτή.
Στην ομιλία μου έχω δώσει τους αναπτυξιακούς στόχους, που για μένα είναι ταυτόσημοι με την παρουσία μου στην πολιτική.
Μέσα λοιπόν από την αναπτυξιακή και κοινωνική στόχευση, μέσα από τη δημιουργία υποδομών και το ξεπέρασμα του απομονωτισμού, ο τόπος μας θα μπορέσει να απορροφήσει τη δυναμική των νέων ανθρώπων και να διεκδικήσει μαζί με αυτούς το μέλλον του.

Σε ποιό βαθμό πιστεύετε ότι τα πολιτικά δρώμενα επηρεάζουν τους νέους σήμερα;
Τα πολιτικά δρώμενα επηρεάζουν απόλυτα τη ζωή των νέων και οι νέοι στο μεγαλύτερο ποσοστό το αντιλαμβάνονται αυτό.
Υπάρχει κοινωνική και πολιτική ευαισθησία στους νέους.
Απλώς οι τρόποι έκφρασης έχουν αλλάξει, όπως άλλαξε και ο συνολικός τρόπος έκφρασης της ελληνικής κοινωνίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.