Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

O Σαλμάς στο νέο Νοσοκομείο (φωτό)


“Μέχρι το Πάσχα θα λειτουργεί” εκτίμησε
«To αργότερο μέχρι το Πάσχα οι ασθενείς- που εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι- θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες Υγείας του νέου νοσοκομείου». Αυτή είναι η εκτίμηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά που σήμερα βρέθηκε και ξεναγήθηκε στο νέο Νοσοκομείο του Αγρινίου.
Με κυρίαρχο ζήτημα τημετεγκατάσταση από το σημερινό στο νέο Νοσοκομείο , ο κ. Σαλμάς ξεναγήθηκε και επιθεώρησε τους χώρους του νέου νοσοκομείου, συνοδευόμενος από τον διοικητή Λ.Δημητρογιάννη, υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου και εκπροσώπους ιατρών και προσωπικού.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ.Σαλμάς ανέφερε: «Είμαστε στην τελική ευθεία για να παραδώσουμε το νέο νοσοκομείο του Αγρινίου. Εν μέσω κρίσεως σε μια περίοδο που οι πόροι είναι περιορισμένοι και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της χώρας είναι χαμηλό, εμείς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ένα πραγματικά υπερσύγχρονο νοσοκομείο με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ξεπεράσαμε και τις τελευταίε δυσκολίες. Οι προμηθευτές του εξοπλισμού έχουν ήδη υπογράψει τις συμβάσεις την προηγούμενη εβδομάδα και έχει ξεκινήσει η παραγγελία του εξοπλισμού και μέσα σε ένα μήνα τα 240 κρεβάτια θα είναι στο νέο νοσοκομείο. Στο ίδιο περίπου χρονικό περιθώριο θα είναι έτοιμη και η επίπλωση και μέχρι τέλος Μαρτίου ακόμα θα είναι έτοιμο και 80% του εξοπλισμού που θα είναι απαραίτητος για να τεθεί σε λειτουργία το νοσοκομείο. Ίσως να μείνει λίγο πίσω ο μαγνητικός τομογράφος, και ο αξονικός τομογράφος. Εκτιμώ ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα οι ασθενείς- που εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι- θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας του νέου νοσοκομείου.»
Απαντώντας μάλιστα ερωτώμενος για τις ενστάσεις των ιατρών –λόγω των ελλείψεων- για τη μετεγκατάσταση ο κ.Σαλμάς ανέφερε: «Πρώτη φορά ακούω σωματείο εργαζομένων να αντιδρά γιατί θα γίνει γρήγορα μια τέτοια μετακίνηση.»
Ο κ.Σαλμάς απάντησε και για τα παράπονα των γιατρών που κάνουν λόγο για ελλείψεις προσωπικού (του διατυπώθηκαν και κατά την επίσκεψη) αναφέροντας: «Το 2009 είχαμε εξασφαλίσει 30 θέσεις γιατρών πέραν των οργανικών. Αρκετές από αυτές λειτουργούν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, σας θυμίζω τη μονάδα εντατικής θεραπείας που λειτουργεί και έχει σώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Πάρα πολλές θέσεις όμως από αυτές έχουν παγώσει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Προσπαθούμε να τις απεμπλέξουμε και νομίζω ότι τυχόν ελλείψεις θα διορθωθούν. Στο νοσηλευτικό προσωπικό- πρέπει να πω- ότι την ώρα που άλλα νοσοκομεία κλείνουν χειρουργικά τραπέζια λόγω έλλειψης προσωπικού, το νοσοκομείο Αγρινίου έχει εξαιρετικούς δείκτες όσον αφορά το ποσοστό νοσηλευτών ανά κλίνη. Δεν είναι από τα νοσοκομεία που έχουν πρόβλημα προσωπικού, αντιθέτως είναι από τα καλά νοσοκομεία και σε ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών και από δω και πέρα οι γιατροί που θα έρχονται θα προσθέτουν σε εξειδικεύσεις που χρειάζονται ώστε οι πολίτες να μη χρειάζεται να τρέχουν για το παραμικρό σε άλλους νομούς και σε άλλα νοσοκομεία εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση μετά τη λειτουργία του νοσοκομείου.»
Για την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας , ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ.Λάμπρος Δημητρογιάννης δήλωσε: «O λόγος που επισκεφτήκαμε σήμερα το νέο νοσοκομείο μαζί με τον Υπουργό, είναι πολύ απλά ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη μεταφορά στο νέο νοσοκομείο. Σε κάθε περίπτωση είναι μία τελική ευθεία που δεν έχει δρόμο επιστροφής. Ήδη ενημέρωσα τον Υπουργό ότι σε 15 με 20 μέρες θα έχουν τελειώσει όλα τα τεχνικά έργα και ότι η αποχέτευση και η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενώ πραγματοποιούνται ήδη και εργασίες για τον κόμβο που θα είναι η διασύνδεση της εθνικής οδού με το νοσοκομείο Αγρινίου. Σαφώς και υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα αλλά αυτό που περιμένουμε αυτή τη στιγμή είναι η εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού και παράλληλα με αυτόν θα τροποποιούνται και θα βελτιώνονται αυτά τα οποία πρέπει να διορθωθούν».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.