Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

O ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για τα γεγονότα στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου.

O ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για τα γεγονότα στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου.
Την Παρασκευή 10 Απριλίου οι 25 εργαζόμενοι στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου τα οποία παραχωρήθηκαν-ενοικιάστηκαν στην αρχή της χρονιάς από την ΕΑΣ Αγρινίου στον ιδιώτη επιχειρηματία Γ. Αϋφαντή, βρέθηκαν στην είσοδο των σφαγείων για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στο χώρο με την συλλογική κλαδική σύμβαση που ίσχυε μέχρι τότε και δεν επιθυμούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, αναθεωρώντας τις απολαβές τους προς τα κάτω. Η απάντηση από την πλευρά του κράτους και της εργοδοσίας ήταν η καταστολή. Με παρουσία εισαγγελέα και ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ οι 25 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια όπου κρατήθηκαν για ώρες. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι εκτόξευαν απειλές για χρήση βίας εναντίον του επιχειρηματία και μ’ αυτές τις κατηγορίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια την Δευτέρα 13 Απριλίου. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν φυλάκιση 4 μήνες με αναστολή για όλους τους εργαζόμενους πλην ενός, παρόλο που από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυπτε καμία ενοχή των κατηγορουμένων. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η «ανεξάρτητη» κατά τα άλλα δικαιοσύνη ήταν σαφές: μην συνεχίσετε τις διεκδικήσεις σας γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας.
· Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες ενέργειες και πρακτικές που έχουν σαν στόχο να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους.
· Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς.
· Καλούμε την δημοτική και νομαρχιακή αρχή να πάρουν θέση επί του θέματος και όχι να προσποιούνται ότι δεν έχουν μάθει τίποτα.
· Καλούμε τον Αγρινιώτικο λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στα σφαγεία Αγρινίου, γιατί η δική τους νίκη θα είναι νίκη όλων μας για μια πιο αξιοπρεπή ζωή.
ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας 14/04/2009

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.