Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην μετακινηθεί καρδιολόγος από Μεσολόγγι στο Αγρίνιο

nosokMESOLOG«Οι υπηρεσίες υγείας στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις κραυγαλέες και επικίνδυνες, για τον τοπικό πληθυσμό, ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, Αγρινίου και Μεσολογγίου» αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία παίρνει θέση και για το ζήτημα που προέκυψε από την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για μετακίνηση ενός εκ των τριών καρδιολόγων γιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, για να καλύψει τις εφημερίες της αντίστοιχης κλινικής εκεί. Υποστηρίζει πως η αποσπασματική αυτή αντιμετώπιση του προβλήματος της καρδιολογικής κλινικής Αγρινίου όχι μόνο δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού πια μένουν ακάλυπτοι οι ασθενείς του. Καλεί  μάλιστα μάλιστα τον κ.Βλάχο να άρει την απόφασή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οι υπηρεσίες υγείας στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις κραυγαλέες και επικίνδυνες, για τον τοπικό πληθυσμό, ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Αντί για ενίσχυση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας των δύο νοσοκομείων παρατηρούμε, τον τελευταίο καιρό, την προχειρότητα της διοίκησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Την προχειρότητα αυτή, η κοινωνία την αντιλαμβάνεται ως ανευθυνότητα και εγκατάλειψη του δημόσιου τομέα υγείας.
Το τελευταίο πρόβλημα, που δημιούργησε έκπληξη και μεγάλη ανησυχία, είναι η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για μετακίνηση ενός εκ των τριών καρδιολόγων γιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, για να καλύψει τις εφημερίες της αντίστοιχης κλινικής εκεί. Η αποσπασματική αυτή αντιμετώπιση του προβλήματος της καρδιολογικής κλινικής Αγρινίου όχι μόνο δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού πια μένουν ακάλυπτοι οι ασθενείς του.
Τα προβλήματα, στα δύο νοσοκομεία του νομού, είναι προφανές, δεν αντιμετωπίζονται αλλά συσσωρεύονται το τελευταίο διάστημα. Πολύ πρόσφατα  είχε δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα και στη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Αγρινίου.
Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία των ασθενών και απορρέουν από τις κυβερνητικές βάρβαρες πολιτικές υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, με  την υποχρηματοδότηση, που οδηγεί στη συρρίκνωση του προσωπικού και στο κλείσιμο νοσοκομείων, όπως το νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Καλούμε την κυβέρνηση, αντί να θέτει σε διαθεσιμότητα-απόλυση  το 15% των εργαζομένων στα νοσοκομεία,- με την προσχηματική αξιολόγηση(νόμος 4250/’14)-, να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία στελέχωση των νοσοκομείων, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Καλούμε επίσης τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων  Αγρινίου-Μεσολογγίου κ.Γ.Βλάχο, να άρει την παραπάνω απόφασή του (Παρασκευής 25 Ιουλίου),  και να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών με διάτρητες αποφάσεις σαν αυτή, αλλά να διασφαλίζει έγκαιρα το απαραίτητο προσωπικό, για την άρτια και απρόσκοπτη λειτουργία  (και) των δύο νοσοκομείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ο ΛΟΓΙΚΟΣ

  ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΞΥΠΗΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 30.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ? Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ…

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ. ΝΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 3. Κακός χαμός

  Να μην μετακινηθεί ρε δημόσιοι υπάλληλοι του κόμματος ε; Δηλαδή να ΜΗΝ καλυφθεί το νοσοκομείο; Πρόταση όμως καμία ρε παλαιοκομμουνιστές της συμφοράς. Να καεί το σύμπαν αρκεί να φανείτε ε;

 4. antikeimenikos

  Το Αγρίνιο ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές… Να βλέπει ο κόσμος τι ψηφίζει, όχι μόνο τις μπούρδες μνημόνιο – αντιμνημόνιο…

 5. Αγρινιώτης

  Ο κ. «λογικός» είναι εμφανές ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη δική του περιοχή, δηλ. το Αγρίνιο. Ουδόλως τον νοιάζει για τις 30.000 – είναι πολύ παραπάνω – που θα μείνουν χωρίς υπηρεσίες υγείας. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει πως το νοσοκομείο Μεσολογγίου εξυπηρετεί όχι μόνο το Μεσολόγγι και τις κοντινές σ’ αυτό κωμοπόλεις και χωρά, αλλά και τον Αστακό, τη Ναύπακτο, …. Επίσης το νοσοκομείο αυτό, όταν ήταν στελεχωμένο πρόσφερε καλύτερες υπηρεσίες από του Αγρινίου.
  Οι άνθρωποι όπου κι αν μένουν έχουν τις ίδιες ανάγκες. Υγεία, παιδεία, εργασία … Στελέχωση, λοιπόν, και των δυο νοσομέιων κι ας πάψει πια αυτή η επίπλαστη αντιπαλότητα.μεταξύ των δυο πόλεων.
  Όσο για τους υπόλοιπους; Εντάξει για όλα φταίνε οι κομμουνιστές και η «κακή» αριστερά. Μα αν δεν με απατάει η ιστορική μνήμη μου από συστάσεως του σύγχρονου ελληνικού κράτους η αριστερά δεν έχει κυβερνήσει ποτέ αυτό τον τόπο. Ή κανω λάθος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.