Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Ο Ακης Σκέρτσος «μετράει» τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ στα self test- Κάθε μήνα και διαφορετική θέση

Ο Ακης Σκέρτσος «μετράει» τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ στα self test- Κάθε μήνα και διαφορετική θέση

Με ανάρτησή του ο Ακης Σκέρτσος γράφει για το πόσες φορές άλλαξε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα self test

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο facebook ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος καταγράφει το πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε θέση στο θέμα των self test. Όπως σημειώνει στην αρχή ήταν αντίθετος με την διανομή των self test γιατί δήθεν ήταν ακατάλληλα, μετά ανακάλυψε συνωμοσία υπέρ εταιρείας που όμως δεν μετείχε καν στον διαγωνισμό, μετά αμφισβήτησε τη χρησιμότητα των test στα σχολεία και τώρα θέλει να διανέμονται πάντα και υποχρεωτικά από τα φαρμακεία…

Γράφει ο Ακης Σκέρτσος:

Self tests και πολιτικές κωλοτούμπες

Η τακτική της “κωλοτούμπας” ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και δυστυχώς παραμένει. Από σήμερα, μάλιστα, προστίθεται ακόμη ένα ζήτημα στη μακρά λίστα των θεμάτων για τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση τα λέει “μια έτσι και μια αλλιώς”: αυτό των self tests. Αρκεί πάντα να βρίσκεται απέναντι σε οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε μερικές μόνο από τις παλλινωδίες που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους τρεις μήνες στο θέμα αυτό από τον ΣΥΡΙΖΑ:

– στις 23 Μαρτίου 2021, είχε διαφωνήσει κάθετα με κεντρική του ανακοίνωση στη μείζονα αυτή παρέμβαση δημόσιας υγείας, καταθέτοντας μάλιστα “πεντάλογο” με τους λόγους για τους οποίους τη θεωρούσε ακατάλληλη. Το έπραξε δε αυτό κόντρα στις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής Δημόσιας Υγείας που είχε θέσει ως προϋπόθεση για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, την εφαρμογή της μαζικής αυτοδιάγνωσης.

– στις 9 Απριλίου 2021, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή αφήνοντας υπόνοιες για “σκανδαλώδη” ανάθεση και παρουσιάζοντας τον Πρωθυπουργό και την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας ως “πλασιέ” συγκεκριμένης εταιρίας. Η εταιρία αυτή τελικά ουδέποτε συμμετείχε στον διαγωνισμό της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αδειάζοντας πανηγυρικά τους “Κλουζώ” της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

– στις 10 Μαϊου 2021, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ευθέως την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο και το εργαλείο της αυτοδιάγνωσης που επίσης ζητήθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Ενα μήνα μετά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όλα τα σχολεία της χώρας λειτούργησαν χωρίς προβλήματα και συρροές ή εστίες μεταδοτικότητας χάρη και στα self tests.

– σήμερα, 9 Ιουνίου 2021, με ανακοίνωσή του πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει έστω εμμέσως -και με δυόμιση μήνες καθυστέρηση- τη χρησιμότητα των self tests και ζητάει να διατίθενται από τα φαρμακεία.

Το να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση κάθε μήνα και μια διαφορετική θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας αφενός δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση και αφετέρου αποδεικνύει τον καιροσκοπισμό με τον οποίο προσεγγίζει τη διαχείριση της πανδημίας. Ας μας πει, λοιπόν, καθαρά: συμφωνεί ή διαφωνεί με τη δωρεάν διάθεση των self tests στους πολίτες;

Τα self tests μαζί με τον εμβολιασμό συνέβαλαν καθοριστικά στην άρση των περιορισμών της προηγούμενης περιόδου και στη σταδιακή απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας από τα δεσμά της πανδημίας. Οσο κι αν δεν αρέσει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα συνεχίσουμε αυτή την επιτυχημένη πολιτική.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.