Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2020

Ο Επίτροπος κι ο επίλογος μιας εποχής για το Πάρκο. Πάμε πάλι από την αρχή…

apa

Είναι προφανές ότι οι φήμες που ακουγόταν όλοι την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα του Πάρκου, όπως και οι υποψίες που όλοι είχαμε βλέποντας τα «τελικά σχέδια» να μην έρχονται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου, ήταν χειροπιαστά στοιχεία που ήδη τα είχαν στα χέρια τους  πολιτικοί παράγοντες της πόλης.

Άλλος το υπαινίχτηκε στο προηγούμενο συμβούλιο και άλλος(Μοσχολιός) το έβγαλε σήμερα φόρα παρτίδα με την απόφαση του Επιτρόπου που πολύ απλά λέει πως πρέπει να γίνει άλλη μελέτη, εκείνη που παρουσιάστηκε δυο φορές με πολλά ταρατατζούμ δεν «περνάει» και, πολύ απλά, ούτε το κατεπείγον των παρεμβάσεων αποδείξαμε ούτε την ικανότητά μας να κάνουμε σωστή το έργο!

Μέχρι την επίσημη απάντηση του δήμου, ο Π. Μοσχολιός είναι με την επιχειρηματολογία του δικαιωμένου από τις εξελίξεις. Γιατί; Είναι πλέον προφανές πως στο θέμα του Πάρκου Αγρινίου παίχτηκαν οι προηγούμενες  εκλογές αλλά και το «πλασάρισμα» του πολιτικού προσωπικού της πόλης σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα. Οι συσχετισμοί βγήκαν σε μια κοινωνία που έβραζε και ήταν έτοιμη να ξεσηκωθεί με τα πάντα και να διεκδικήσει τα πάντα(αντίθετα από ό,τι συμβαίνει σήμερα)!  Ο Π. Μοσχολιός λέει-και μένει να αποδειχτεί το αντίθετο-πως το Πάρκο δεν σταμάτησε εν μέσω πετροβολισμών για το ταρτάν, για την… διατηρητέα μάντρα(που πριν μερικές δεκαετίες ήταν φράχτης με σύρμα!) ή για τα περίφημα λιγούστρα και το μικροκλίμα που δημιουργούν…

Αναμένονται απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή που δεν μπορούν να σταματήσουν στην καταγραφή του τι έγινε και πως φτάσαμε ως εδώ. Ίσως να μην μπορεί να αποδειχτεί πια ότι κάποιοι έβαλαν τον κόσμο να φωνάζει για σχέδια παρόμοια με το τωρινό γιατί ήθελαν την πίστωση πως εκείνοι έφτιαξαν τον δημόσιο χώρο της πόλης! Μεγάλο φετίχ αυτό… Ούτε αρκεί να ειπωθεί πως και γιατί τόσες ετερόκλητες δυνάμεις ομονόησαν σε κάτι.

Όμως τώρα ρέπει να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα και να γίνει κλήση όλων των δυνάμεων της πόλης-έστω και τώρα-ώστε το έργο να προλάβει το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πάση θυσία! Από αυτό θα κριθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Και κάτι τελευταίο: επειδή έχουμε δει υπουργούς να καλούν εργαζόμενους (εδώ στο Αγρίνιο) οι οποίοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους, να πιέσουν το… Ελεγκτικό Συνέδριο για τα λεφτά τους κι επειδή κάνουν παραινέσεις όπως «αγωνιστείτε, το Ε.Σ. δεν μας αφήνει να κάνουμε την πολιτική μας», να ξέρουν όλοι ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είναι αλά καρτ, ανάλογα τον Επίτροπο.

Όχι όταν μας αρέσει, και εξυπηρετεί τον σχεδιασμό μας, να το επικαλούμαστε αλλά όταν θέλουμε να βρούμε ένα βολικό εχθρό να το δείχνουμε στον λαό μαζί με τις ανεξάρτητες αρχές και το κακό «σύστημα» που μας πολεμάει. Να είμαστε ξηγημένοι.

Υ.Γ. Αφόρητη η ψυχολογική πίεση από εικόνες σαν της σημερινής φωτογραφίας. Κάποιοι έζησαν και δούλεψαν κάμποσα χρόνια κάτω από αυτήν και άλλες πολλές…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.