Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Ο ΟΑΕΔ «ψάχνει» 18.000 άνεργους που δεν πήραν το επίδομα των 400€ – Δήλωσαν λάθος IBAN

Ο ΟΑΕΔ «ψάχνει» 18.000 άνεργους που δεν πήραν το επίδομα των 400€ – Δήλωσαν λάθος IBAN

Λάθος IBAN έχουν δηλώσει και περίπου 600 επιχειρήσεις που δικαιούνται το «800άρι»

«Σαφάρι» για να δώσει λεφτά έχει εξαπολύσει ο ΟΑΕΔ, καθώς αναζητούνται 18.000 άνεργοι, που δεν πήγαν να πάρουν το έκτακτο επίδομα. Κι αυτό γιατί δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα στο σύστημα για να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN). Γι αυτό το λόγο έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, με τη δεύτερη και τελευταία να εκπνέει την Κυριακή 31 Μαΐου. Οι άνεργοι που δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα των 400€ αν δεν δηλώσουν άμεσα τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού θα χάσουν το ποσό αυτό.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, υπάρχουν σχεδόν άλλες 600, για την ακρίβεια 595 επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει λάθος αριθμό IBAN. Αυτοί οι επιχειρηματίες, θα λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ για διόρθωση. Αυτοί, δικαιούνται 800€.

«Ερχονται» τα λεφτά από την Ευρώπη

Μέσα σε όλα αυτά, αναμένεται αύριο (27/5) η πρόταση της Κομισιόν για την έκτακτη χρηματοδότηση των εταίρων για να «κλείσουν τρύπες» από τα δημοσιονομικά κενά που δημιούργησε ο κορονοϊός. Το ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μπορεί να λάβει η Ελλάδα, υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 δισ.€. Εξάλλου, υπάρχει το πρόγραμμα SURE, το οποίο θα κυμαίνεται από 1,5 δισ.€ έως 2,5 δισ.€ και θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην απασχόληση, δηλαδή στο ποσοστό αναπλήρωσης των χαμένων μισθών των εργαζόμενων που θα εργάζονται υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας. Υπάρχει επίσης άλλο 1,5 δισ. € από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ποσό του ESM που υπολογίζεται στα 3,5 δισ.€ για τη χώρα μας, παραμένει ερωτηματικό αν θα το πάρουμε, αλλά επειδή έχει όρους «μνημονίου» όλα δείχνουν ότι δεν θα ενεργοποιήσει το οικονομικό επιτελείο τη ρήτρα αυτή.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.