Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης για το συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: Η Αιτωλοακαρνανία αλλάζει, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει!

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης για το συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: Η Αιτωλοακαρνανία αλλάζει, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει!

Τρεις ημέρες απέμειναν για το Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2021» που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο το προσεχές Σάββατο, 20 Νοεμβρίου.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα επικεντρώσει στις εξελίξεις στην οικονομία-περιφερειακή ανάπτυξη, στον αγροδιατροφικό τομέα και στην περιβαλλοντική διαχείριση, στην αειφόρο ανάπτυξη ως μοντέλου επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και στη νέα επενδυτική στρατηγική και τους παράγοντες σταθεροποίησης της αγοράς.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και τελεί υπό την Αιγίδα και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε δήλωση του για το Συνέδριο ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε τα εξής:

«Η Αιτωλοακαρνανία αλλάζει, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει!

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «τρέξαμε» για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, μετατρέποντας τον τόπο μας, από ουραγό σε πρωταγωνιστή.

Υπό αντίξοες συνθήκες, στο πολύ δύσκολο περιβάλλον που επέβαλλε η πανδημία, πετύχαμε ήδη πολλά.

Σε συνεργασία με τους Δήμους επιταχύναμε όλα τα έργα υποδομών που εκκρεμούσαν επί χρόνια. Ο πολλαπλασιασμός των πόρων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Αγρινίου, το μεγάλο πρόγραμμα οδικών βελτιώσεων και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων που ενεργοποιήσαμε, τα έργα που ξεκολλήσαμε και συμβάλλαμε να ολοκληρωθούν, όπως το κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τις δεκάδες πρωτοβουλίες που πήραμε για να τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες του χθες.

Και παράλληλα, σχεδιάζουμε το μέλλον μίας Αιτωλοακαρνανίας, της ανάπτυξης. Ενός τόπου ελκυστικού και δυναμικού. Με έργα και δράσεις εμβληματικού χαρακτήρα, όπως είναι οι ενεργειακές κοινότητες για την απελευθέρωση των αγροτών μας από το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος, η ανάπτυξη της Τριχωνίδας με ειδικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο, η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Αιτωλοακαρνανίας, η δημιουργία του επενδυτικού προφίλ της περιοχής, αλλά και η μελέτη για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων.

Μέρα με τη μέρα, μετατρέπουμε τον «τόπο των χαμένων ευκαιριών» σε «τόπο που αξίζει κάποιος να ζει». Η Αιτωλοακαρνανία αλλάζει, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει!»

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης Κοντονίκας

    Δώσε καμία ανάθεση και σε εμένα θείο. Είναι πολλά τα 8μύρια που έδωσες στους εργολάβους φτάνει και για εμάς κανένα ψίχουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.