Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. καταγγέλει επίθεση σε μηχανικό και στοχοποίηση υπαλλήλου

katastrofesΣε ανακοίνωση –καταγγελία προέβη ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας. «Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγρινίου, αλλά και των άλλων Δήμων που επλήγησαν, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ανακούφισης των πληγέντων συμπολιτών μας», αναφέρει καταγγέλλοντας ωστόσο δύο συμβάντα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας λοιπόν αναφέρει ότι αυτοδιοικητικό στέλεχος προέβη σε επίθεση και χειροδικία σε συνάδελφο μηχανικό. Επίσης πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας που επλήγη από την φυσική καταστροφή επέρριψε ευθύνες σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου για τις ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα επειδή δεν φρόντισε για τον καθαρισμό κάποιων ρεμάτων . Ωστόσο, όπως τονίζει ο σύλλογος, η διάθεση και η χρήση των μηχανημάτων του Δήμου γίνεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών κατόπιν των προτεραιοτήτων που θέτει κάθε φορά η πολιτική ηγεσία του Δήμου και όχι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της επίβλεψης και τους συντονισμού.
«Καταγγέλλουμε τα γεγονότα αυτά και παρόμοιες συμπεριφορές, ζητώντας την πλήρη ηθική αποκατάσταση των συναδέλφων και την καταδίκη τέτοιων περιστατικών», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τα καταστροφικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών στην περιοχή μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους αυτούς που επλήγησαν από αυτά.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγρινίου, αλλά και των άλλων Δήμων που επλήγησαν, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ανακούφισης των πληγέντων συμπολιτών μας.
Η αναγνώριση και η επιβράβευση της προσπάθειας αυτής έρχεται με τον καλό λόγο από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις έχασαν όλο τους το βιος στα ορμητικά νερά.
Υπάρχουν όμως και οι ¨φωτεινές¨ εξαιρέσεις και μάλιστα από ανθρώπους που εξελέγησαν από τους συγχωριανούς τους, ως αυτοδιοικητικά στελέχη προκειμένου να τους εκπροσωπούν και να στηρίζουν τα αιτήματά τους.
Ήταν άραγε αίτημα προς το αυτοδιοικητικό στέλεχος, των συγχωριανών του, η επίθεση και η χειροδικία σε συνάδελφο μηχανικό επειδή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, κατά την τέλεση των καθηκόντων του δεν «υπάκουσε» στις υποδείξεις-εντολές, του πατέρα του, παρουσία μάλιστα του αρμόδιου αντιδημάρχου;
Ο συγκεκριμένος συνάδελφος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή καταγράφοντας τις ζημιές που υπέστησαν οι συμπολίτες μας.
Κατέγραφε όμως πραγματικές ζημιές χωρίς ¨εξυπηρετήσεις¨, κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν άρεσε σε κάποιους που έχουν διαφορετική αντίληψη περί αυτοδιοίκησης.
Επίσης, με αφορμή δηλώσεις προέδρου Τ.Κ. που επλήγη από την φυσική καταστροφή, με τις οποίες αποδόθηκαν ευθύνες σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου για τις ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα επειδή δεν φρόντισε για τον καθαρισμό κάποιων ρεμάτων, επισημαίνουμε ότι η διάθεση και η χρήση των μηχανημάτων του Δήμου γίνεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών κατόπιν των προτεραιοτήτων που θέτει κάθε φορά η πολιτική ηγεσία του Δήμου και όχι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της επίβλεψης και τους συντονισμού.
Καταγγέλλουμε τα γεγονότα αυτά και παρόμοιες συμπεριφορές, ζητώντας την πλήρη ηθική αποκατάσταση των συναδέλφων και την καταδίκη τέτοιων περιστατικών.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι και θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας χωρίς να υποκύπτουν σε οποιασδήποτε μορφής βίας που τους ασκείται σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. james

    Σιγα βρε πολιτισμενε Roditis που θέλεις να υπερασπιστείς ποιούς αυτους που πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε και δεν κάνουν τη δουλειά τους. Ο κάθε ένας θα επρεπε να ευθύνεται με την προσωπικ΄η του περιουσία γαι τις ζημιές αφου και αν δεν έκανε τη δουλειά του.

  2. Ακης Ροδιτης

    Δεν υπάρχει υπάλληλος (ιδιωτικός ή δημόσιος) που πληρώνεται και ξαναπληρωνεται για να τρώει ξύλο! Πριν βγάλεις πόρισμα για το αν αυτός έκανε ή δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, τσέκαρε πρώτα αν εσυ και οι συγχωριανοι σου (ως δημότες) κανατε σωστά τη δική σας δουλειά … Φιλικά πάντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.