Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ο «σύμβουλος» που μαρτυρά την αναβάθμιση της εθνικής οδού όσο αργεί η κάθετη σύνδεση με την Ιόνια

Ο «σύμβουλος» που μαρτυρά την αναβάθμιση της εθνικής οδού όσο αργεί η κάθετη σύνδεση με την Ιόνια

Η κάθετη σύγγχρονη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό αποτελεί μία από τις κυρίαρχες διεκδικήσεις της πόλης κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, χειροπιαστή εξέλιξη δεν έχει υπάρξει. Η σύνδεση δεν διαφαίνεται στον άμεσο ορίζοντα.

Παράλληλα ωστόσο εκφράζεται από πολλούς και η διαφορετική άποψη. Πως η ρεαλιστική επιλογή είναι η αναβάθμιση της υπάρχουσας εθνικής οδού στο τμήμα Αγγελόκαστρο – Αγρίνιο – Κουβαράς που άλλωστε παραμένει σήμερα η κύρια σύνδεση του Αγρινίου με τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως προσανατολίζεται η Περιφερειακή Αρχή και αυτό το «μαρτυρά» μια πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με αυτή η Περιφέρεια θα επιλέξει  συμβούλο  που θα δώσει τα «φώτα του» στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για τη «βελτίωση ασφάλειας και λειτουργικοτητας» τμήματος της σημερινής εθνικής οδού που ενώνει την πόλη με την Ιόνια Οδό, ειδικότερα του (δύσκολου ) τμήματος από τον κόμβο Ερμίτσας έως τον κόμβο Κεφαλόβρυσου.

Η αναβάθμιση της εθνικής οδού βέβαια δεν σημαίνει πως δεν διεκδικείται η κάθετη σύνδεση, ωστόσο σε αυτή τη συγκυρία αποτελεί αναγκαιότητα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.