Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου επιρρίπτει ευθύνες σε Δήμο και Περιφέρεια για τις ζημιές από την κακοκαιρία

«Κάθε δημοσίευμα και ανακοίνωση για αδιαφορία η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων είναι άδικη και κακόβουλη»
katastrofes_mesolloggi (9) Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου σε ανακοίνωση της αναφέρει πως οι ζημιές που προέκυψαν από την κακοκαιρία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν γινόταν έγκαιρα ο καθαρισμός των ρεμάτων με χρήματα που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου κι αν η περιφέρεια πιο έγκαιρα αντιμετώπιζε τις προειδοποιήσεις των τοπικών παραγόντων για αντιπλημμυρικά έργα .
Αναφέρεται σε κυβερνητικές ενέργειες για την υποστήριξη των πληγέντων σημειώνοντας πως «κάθε δημοσίευμα και ανακοίνωση για αδιαφορία η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων είναι άδικη και κακόβουλη» και αφήνει αιχμές για καθυστερήσεις από τον δήμο Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ευχόμαστε στους Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες το 2018 να είναι μια καλή χρονιά με υγεία. Η πατρίδα μας να απαλλαγεί απ την επιτροπεία των μνημονίων και να πετύχει μέσα απ’ την ανάπτυξη , την καλυτέρευση του βιοτικού επίπεδου πρώτα και κύρια των ασθενέστερων συμπολιτών μας .
Στο τέλος της χρονιάς που πέρασε πολλοί συνδημότες μας επλήγησαν από πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα , που κατέστρεψαν νοικοκυριά , επιχειρήσεις , καλλιεργήσιμες εκτάσεις .
Οι ζημιές που προέκυψαν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν γινόταν έγκαιρα ο καθαρισμός των ρεμάτων με χρήματα που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου κι αν η περιφέρεια πιο έγκαιρα αντιμετώπιζε τις προειδοποιήσεις των τοπικών παραγόντων για αντιπλημμυρικά έργα .
Από την πρώτη μέρα που οι συνδημότες μας υπέστησαν καταστροφές η κυβέρνηση με τους τοπικούς βουλευτές της , με τον υπουργό εσωτερικών , με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού υποδομών ήταν κοντά στους πληγέντες . Φρόντισαν να συντονιστούν οι αρμόδιοι φορείς . Ήλθαν σε βοήθεια μηχανήματα του Στρατού ( πρώην ΜΟΜΑ ) για να βοηθήσουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών . Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν στη βουλή τροπολογία που ψηφίστηκε απ όλα τα κόμματα για να ενταχθούν οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στο ίδιο καθεστώς με αυτούς της Μάνδρας . Να πάρει κάθε κατεστραμμένο νοικοκυριό 5000 ευρώ και κάθε κατεστραμμένη επιχείρηση 8000 ευρώ .
Για να δοθεί αυτή η αποζημίωση έπρεπε να γίνει καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου .
Αυτή την καταγραφή ο Δήμος την ολοκλήρωσε παραμονές Χριστουγέννων .
Την υδροδότηση του Άνω Ζευγαρακίου δεν την έχει ολοκληρώσει ακόμη και εδώ κι ένα μήνα οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι δεν έχουν καθόλου νερό . Αυτές τις μέρες γίνεται ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες , για τους πραγματικά πληγέντες και θα καταβληθούν τα χρήματα στους συμπολίτες μας .
Κάθε δημοσίευμα και ανακοίνωση για αδιαφορία η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων είναι άδικη και κακόβουλη .
Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πλημμυροπαθείς και θα είναι οι τελευταίοι που θα φύγουν όταν κάθε συνδημότης μας αποζημιωθεί

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.