Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Όχι ανεμογεννήτριες στο Παναιτωλικό (ναι στις “τεχνητές λίμνες Κρεμαστών”)

Όχι ανεμογεννήτριες στο Παναιτωλικό (ναι στις “τεχνητές λίμνες Κρεμαστών”)

anemogennitries

“Αποικιοφοβία” αντί απόσπασης κέρδους για έναν τόπο;

Η είδηση ή η αφορμή για συζήτηση μπορεί να δίνεται από ένα σύνθημα. Έστω και αν αυτό είναι γραμμένο σε μη πολυσύχναστο σημείο, στο δρόμο για Πεντάκορφο της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων.

Όχι ανεμογεννήτριες στο Παναιτωλικό λοιπόν. Διαβάζοντας κάποιος μια καλή  διπλωματική εργασία του Πανεπιστημίου Πατρών ( δείτε εδώ) θα ψάξει πρώτα τα αρνητικά. Θάνατοι πουλιών, καταστροφή τοπίων, εκκωφαντικοί ήχοι είναι τα αντεπιχειρήματα που συναντώνται και σε κείμενα-συλλογικότητες με τα ανάλογα αντεπιχειρήματα (http://attikanea.blogspot.gr/2012/03/blog-post_18.html).

Μερικά συμπεράσματα.

-Τα “φυσιολατρικά” αντεπιχειρήματα είναι -ύποπτα- της πλάκας

-Θέσεις εργασίες υπάρχουν.  Φαίνεται  όμως να μην είναι πολλές και δεν αλλάζουν και την οικονομία μιας περιοχής.

-Οφέλη είναι για το γενικό καλό και όχι τοπικά.

Στην ουσία είναι γιατί να χαλαστεί τζάμπα ένα βουνό για μηδαμινό όφελος.

Αν δοθούν οι όποιες θέσεις εργασίας τοπικά, αν ο Δήμος Αγρινίου ( έχει πλέον και βουνοκορφές) εισπράττει τέλη όπως αλλού, αρχίζουμε και το συζητάμε. Ούτε νεοφιλελέδικα ( τα δίνουμε όλα χωρίς κανένα όφελος), ούτε οικολογικό δογματισμό. Αξιοποιούμε τα πάντα και παίρνουμε ανταλλάγματα.

Στο σημείο αυτό όμως να θυμίσω την οικολογική καταστροφή που προξένησαν οι τεχνητές λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου, Στράτου. Εύφορες εκτάσεις κάτω από το νερό, συγκεκριμένη ζωή, ερημοποιημένες εκτάσεις όταν αχρηστευτούν. Πέρα από την αισθητική παρουσία των λιμνών, για χίλιους δυο λόγους δεν είδαμε κανένα όφελος από τις τεχνητές λίμνες.

Οικολογική ευαισθησία εκεί δεν υπάρχει;

Ανεμογεννήτριες- Τεχνητές Λίμνες σημειώσατε 2. Δείτε την φωτό για να μην ξεχνιόμαστε το τι είναι πραγματικά οικολογική-πολιτισμική καταστροφή:

gefyralimnikremastwn

Λ.Υ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Μπαίνοντας στην Αυστρια συναντά κανείς στη διαδρομή μέχρι τη Βιεννη εκατοντάδες ανεμογεννήτριες.

  Ψάχνοντας κανείς τα οικονομικά νέα διαβάζει για τα εργοστάσια βιομάζας που ανοίγουν στα Βαλκάνια κάποια από αυτά από Έλληνες επενδυτές.

  Ποιοι χαίρονται και βγάζουν πομπώδεις ανακοινώσεις όταν τέτοια έργα σταματούν;

  ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΊΟΙ και μαζί τους ή πλειοψηφία της ηλίθιας νεοελληνικής κοινωνίας!

  Θα μείνουν στη χώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα γεροντια και οι λαθρομετανάστες!!

  ΥΓ: Ο Σπίρτζης βάζει εμπόδια στη δημιουργία υδατοδρομιων. Θέλει λέει να είναι κρατικά και προσπαθεί να διώξει τους ιδιώτες επενδυτές. Φυσικά τον ψεκασμένο καραβλαχο μέσο Αγρινιωτη δεν τον απασχολούν τέτοια θέματα. Περιμένει Πανεπιστήμιο και κάθετη σύνδεση με Ιονια. Στα άλλα ΤΟΥΜΠΕΚΙ!! Μην στεναχωρησει το κόμμα …

 2. Νικόλας

  Σε αυτόν τον τόπο αγόρι μου δεν θέλουμε ανάπτυξη και δουλειά .Θέλουμε φιλοσοφία λόγια αγωνιστικά και οικολογικά για να μπορούμε να λέμε ότι δεν μας προσέχει κανένας μας έχουν παρατήσει στην τύχη μας και ότι είμαστε ο τελευταίος Νομός.Και έτσι θα μπορούμε να τρέχουμε για να γλείφουμε τους πολιτικούς μήπως γίνουμε και εμείς δημόσιοι κηφήνες που θα ζούμε άνετα χωρίς να κουραζόμαστε .

 3. Λάζαρος

  Μην ακούω σαχλαμάρες.. οι σωστές επενδύσεις (οικολογικής, οικονομικής και αναπτυξιακής μορφής) γίνονται μόνο απο το κράτος.. και μόνο δημόσιοι υπάλληλοι έχουν την εξειδίκευση, εμπειρία, και προσήλωση για την ανάπτυξη επενδύσεων…
  Θάνατος στους καπιταλίστες επενδυτές…
  Απαξίωση των φοροφυγάδων ελεύθερων επαγγελματιών…
  Το μέλλον είναι στον κρατισμό…
  Δείτε τα φωτεινά παραδείγματα της Σοβιετικής Ένωσης, της Αλβανίας του Τσαντ και της Ουγκάντα….
  Κάθε πρωί να ευχαριστείτε τον Αλλάχ, που δεν έχουμε Σκανδιναβικού τύπου κοινωνία…..ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ…

 4. Αλέκος παλιούρας Μηχ.Ε.Ν

  Τι να πω όσο υπάρχουν ηλίθιοι την ανάπτυξη θα την βλεπουμε μόνο σε ονειρο πείνας και επιθυμίας. Μην πλανάσθε απο τσαρλατάνους .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.