Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Όχι, η νέα γέφυρα Τέμπλας δεν θα δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία…

Όχι, η νέα γέφυρα Τέμπλας δεν θα δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία…

Η κατασκευή της νέας γέφυρας που θα συνδέει Ευρυτανία με Αιτωλοακαρνανία στον ορεινό Βάλτο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες αλλά εκκρεμούν ακόμη τα έργα για τις οδούς πρόσβασης. Μια ρεαλιστική εκτίμηση για το χρόνο παράδοσης της γέφυρας στην κυκλοφορία είναι το 2022. 

Eίναι ένα έργο σημαντικό για τον Βάλτο της Αιτωλοακαρνανίας και την Ευρυτανία.

Ο λόγος για τη νέα γέφυρα στον Αχελώο που κατασκευάζεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό γεφύρι Τέμπλας στον κάμπο των Βρουβιανών.

Η γέφυρα θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες κυκλοφορίας και θα…διασώσει το υπάρχον πέτρινο γεφύρι που καταπονείται.

Η μεγάλη προσδοκία ωστόσο για την κατασκευή οδηγεί και σε κάποιες παρερμηνείες όπως αυτές που διακινήθηκαν προσφάτως στα social media .

Σύμφωνα με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τα έργα ολοκληρώνονται σύντομα και η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική. Τα έργα στη γέφυρα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο περίπου μήνες. Τα έργα όμως για τις οδούς πρόσβασης δεν ξεκίνησαν καν. Μια ρεαλιστική εκτίμηση λοιπόν είναι πως η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2022

Όπως είναι γνωστό οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν δειλά-δειλά στα τέλη του 2018 και προέκυψαν καθυστερήσεις καθώς ο «κορωνοϊός» τις πάγωσε για κάποιο διάστημα. Δεν λαμβάνουν χώρα εξάλλου όλο το διάστημα του έτους καθώς ο Αχελώος μερικές φορές δεν… αστειεύεται.

Αναμένεται πλέον τέλος Μαΐου η κατασκευή να ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Η Γέφυρα ενώνει Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία οπότε τα έργα της πρόσβασης είναι δυο διαφορετικές υποθέσεις. Από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (που κατασκευάζει το γεφύρι) αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου και μια εκτίμηση είναι πως θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Από την πλευρά του Βάλτου το λόγο έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Προ έτους ενέταξε την κατασκευή οδού πρόσβασης (περίπου 150 μέτρα είναι ) στη νέα γέφυρα, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, στο ετήσιο επενδυτικό πρόγραμμα. Πρόσφατα έγιναν και οι διαδικασίες υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ).

Όπως και να έχει λοιπόν το έργο προχωρά αλλά απαιτείται ακόμη υπομονή…

Η φωτογραφία πρόσφατη, αναρτήθηκε στο facebook.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.