Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Οι ανακοινώσεις Μωραΐτη και Βασιλείου δείχνουν την… διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ανακοινώσεις Μωραΐτη και Βασιλείου δείχνουν την… διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικά βήματα για την διεύρυνσή του έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας αν κρίνουμε από δυο ανακοινώσεις για δυο διαφορετικά ζητήματα της περιοχής.

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και τον Άγριλο έβγαλε ανακοίνωση ο Θάνος Μωραΐτης και μπορεί να μην απάντησε με ένα «ναι» ή ένα «όχι» συγκεκριμένα για τον Άγριλο- όπως ζήτησε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας-, εντούτοις πήρε μια συγκεκριμένη θέση που λέει το εξής: «Όχι κλειστές δομές και αποθήκη ψυχών στον Άγριλο, αλήθεια και ανθρωπιά».

Ανοιχτές δομές και σε ποιο σημείο ακριβώς δεν λέει. Αλλά, σε τελική ανάλυση, σάμπως κυβερνά ο ίδιος;

Από την άλλη, ο Γιώργος Βασιλείου, πολιτευτής αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε ανακοίνωση για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου όπου εξηγεί γιατί είναι  καταστροφή η επέκταση του όπως και γιατί ο ίδιος έχει ειδική ευαισθησία στο θέμα.

Γιατί, λέει, επισκέπτεται συχνά το μέρος και γιατί εκεί είναι ο τάφος και ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου Βλασίου, το οποίο είναι πλέον πανελλήνιο προσκύνημα, μετά και την αγιοκατάταξή του  από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο!

Και προοδευτικότητα και με τον Άγιο Βλάσσιο, δηλαδή. Και με τις παραδόσεις και την θρησκεία μας αλλά και με τις ανοιχτές δομές και την ανοιχτή κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ. Και βουνό και θάλασσα.

Αν δεν είναι πολυσυλλεκτικότητα και «συμμαχία» αυτό, τότε τι είναι;

ο (υ)περαστικός

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΡΕ ΑΚΗ ?ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ…………CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.