Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Οι έμποροι του Αγρινίου απαιτούν να μπει άμεσα τέλος στον “αθέμιτο ανταγωνισμό από σούπερ μάρκετ και υπεραγορές τροφίμων”

Οι έμποροι του Αγρινίου απαιτούν να μπει άμεσα τέλος στον “αθέμιτο ανταγωνισμό από σούπερ μάρκετ και υπεραγορές τροφίμων”

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «απαιτεί άμεσα από την Κυβέρνηση να παρέμβει και με απόφαση της να επιτρέπει στις υπεραγορές τροφίμων και σούπερ μάρκετ να πωλούν αποκλειστικά και μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ,έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της Αγοράς».

Το αίτημα εκφράζεται σε επιστολή με θέμα «αθέμιτος ανταγωνισμός από τα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων» που εστάλη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας,
ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ,Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων και Εμπορικούς Συλλόγους.

Η επιστολή: 

Κύριοι

Η Πολιτεία αποφάσισε και τώρα αλλά και στο πρώτο lockdown της άνοιξης να επιτρέψει την λειτουργία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και των μικρών μίνι μάρκετ για την πώληση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης- και σωστά το κάνει- για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.
Παρέλειψε όμως και τότε πριν επτά μήνες στο πρώτο κλείσιμο αλλά και τώρα στο δεύτερο να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων εκείνων που πωλούν και τα εξειδικευμένα καταστήματα του Λιανεμπορίου που με απόφαση της Πολιτείας είναι υποχρεωτικά κλειστά για την περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας .

Επειδή ακριβώς το θέμα αυτό είχε αναδειχθεί και στο πρώτο κλείσιμο την άνοιξη η Κυβέρνηση όφειλε να έχει δώσει λύση και να το περιλάβει στα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες.

Με την στάση της αυτή η Πολιτεία ουσιαστικά και πρακτικά στηρίζει τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων προκαλώντας Αθέμιτο Ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων .

Αυτών δηλαδή που έδειξαν υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τηρώντας τα μέτρα προστασίας και οι οποίες δοκιμάζονται σκληρά για δεύτερη φορά και αδικούνται που κλείνουν τα καταστήματα τους και χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η περιπέτεια.

Αποτελεί δε μεγαλύτερη πρόκληση οι εκπτώσεις που διαφημίζουν τα σούπερ μάρκετ στα διαρκή
προϊόντα που πωλούν .

Το ΔΣ του ΕΣΑ απαιτεί άμεσα από την Κυβέρνηση να παρέμβει και με απόφαση της να επιτρέπει στις υπεραγορές τροφίμων και σούπερ μάρκετ να πωλούν αποκλειστικά και μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ,έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της Αγοράς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ          ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.