Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Oι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Oι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών:

nosokomeioΗ φετινή Ημέρα έχει ως τίτλο: «Νοσηλευτές: Μια Δύναμη Αλλαγής: Φροντίδα, αποτελεσματικότητα, κόστος αποτελεσματικότητας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο, στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Οι Νοσηλευτές, ως ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας στον τομέα της υγείας, έχουν την εμπειρία και την γνώση που θα οδηγήσει σε βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας, στην παροχή ποιοτικής φροντίδας και στην επίτευξη βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων στους ασθενείς και στο γενικό πληθυσμό.

Είναι σημαντικό οι νοσηλευτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να επικεντρώνονται στην παροχή αποτελεσματικής νοσηλευτικής φροντίδας και οικονομικά αποδοτικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Οι συνεχείς αποφάσεις που λαμβάνει ο νοσηλευτής μέσα στην ημέρα στα πλαίσια της καθημερινής πρακτικής του μπορεί να κάνει την ζωτική διαφορά στην αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του όλου συστήματος. Οι νοσηλευτικές πρακτικές στην φροντίδα των ασθενών, μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του όλου συστήματος. Οι νοσηλευτές με τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτουν στην εργαλειοθήκη τους αποτελούν τον πυρήνα για την επίτευξη της καλύτερης ισορροπίας, όσον αφορά στην ποιότητα της φροντίδας, στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας, στην περίθαλψη και στην αποτελεσματικότητα του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο ρόλος των νοσηλευτών πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος στην κοινότητα, στο νοσοκομείο , στην εκπαίδευση. Η νοσηλευτική επιστήμη και πράξη έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρα πάντα με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού.

Τιμούμε  την  προσφορά  και  διεκδικούμε την επαγγελματική, επιστημονική, μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση των Νοσηλευτών. Με επαρκή στελέχωση, ασφάλεια στην εργασία, αναγνώριση και καταξίωση του ρόλου τους, διαρκή εκπαίδευση, αξιοκρατία στην εξέλιξη με αντικειμενικά κριτήρια.

Το  Δ.Σ  του

Σ.Ε.Ν.Α.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. anonimos

  Οι “υπεύθυνοι” χάραξης της πολιτικής της υγείας, τους Νοσηλευτές τους έχουν γραμμένους χρόνια τώρα, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τώρα ακόμα χειρότερα.
  Απλήρωτοι χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας, γιατί τους θεωρούν την τελευταία τρύπα της φλογέρας, από σωματεία εργαζομένων έως και “υψηλά διευθυντικά στελέχη της υγείας”
  Κανείς τους δεν ενδιαφέρετε για τα εξοντωτικά ωράρια τις πραγματικές εφημερίες , τις βάρδιες που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι γιατί είναι άνθρωποι και ‘όχι γαϊδούρια , γομάρια , και γομαρες, όλων το χρόνο πρωί – βράδυ – απόγευμα – αργίες- γιορτές – χωρίς καμία απολαβή.
  και τώρα δεν τους πιστώνουν και τα δεδουλευμένα τους 3ων και 4ων μηνών γιατί κάποιοι “υπεύθυνοι” από τις διοικητικές υπηρεσίες κωλυσιεργησαν , ευθύνες όμως υπάρχουν!!! και δεν αποδίδονται ΓΙΑΤΙ;.Οι εφημερίες διοικητικών , γιατρών, γιατί πληρώνονται στην ώρα τους και των νοσηλευτών ΟΧΙ στην ώρα τους;
  Όσο για την Αξιοκρατία που ευαγγελίζονται τα σωματεία εργαζόμενων αυτή ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΓΙΑΤΊ οι ίδιοι πότε δεν την ασπάστηκαν απλά μόνο Παχιά λόγια και φρου φρου για μεταξωτές κορδέλες. Γιατί αν ήθελαν την Αξιοκρατία και την Διαφάνεια θα μπορούσαν να την επιβάλουν απλά και Νόμιμα τηρώντας τους Νόμους που θεσπίζει η πολιτεία ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν ΕΦΑΡΜΌΖΟΝΤΑΙ για λόγους ρουσφετολογικών συμφερόντων .
  Όλα τα άλλα είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.