Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Οι γονείς εκπροσωπούνται από την ΑΣΓΜΕ; Ξέρουν ποια είναι και τι λέει;

Οι γονείς εκπροσωπούνται από την ΑΣΓΜΕ; Ξέρουν ποια είναι και τι λέει;

Την ώρα που οι καταλήψεις στα σχολεία της Ελλάδας αυξάνονται και πάλι(στην Αιτωλοακαρνανία ανέβηκαν σε 11) διαβάζουμε ότι η λεγόμενη «Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας» πήρε θέση, επί της ουσίας, ΥΠΕΡ των καταλήψεων.

Συγκεκριμένα διαβάσαμε ότι η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ)  σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα».

Κάνοντας ένα απλό ψάξιμο διαπιστώσαμε ότι η ΑΣΓΜΕ συμφωνεί σε όλα με το ΠΑΜΕ και φιλοξενείτε σε όλους τους βραχίονές του. Στους εκπαιδευτικούς, στα site που παρουσιάζουν τις θέσεις του κλπ. Μα για τα ναρκωτικά, για την ειρήνη για τα πάντα η ΑΣΓΜΕ στην ουσία εκφράζει και εκφράζεται από το πολιτικό μέτωπο αυτό.

Η ερώτηση του γράφοντος λοιπόν είναι απλή: οι γονείς της Ελλάδας εκπροσωπούνται από αυτή την… Ανώτατη Συνομοσπονδία; Έχουν ψηφίσει για τον σκοπό αυτό; Κι αν πρόκειται για τους 5-6 από κάθε σχολείο που μετέχουν στις εκλογές των περίφημων «συλλόγων γονέων» και στην συνέχεια πάνε… τριτοβάθμια μήπως οι καταλήψεις πρέπει να γίνουν οι αφορμή για να μάθουν οι γονείς ποιοι είναι και τι λένε όσοι τους εκπροσωπούν σε τέτοια ζητήματα;

Η Ελλάδα πάσχει από πλήθος «επιτροπών» που αυτόκλητα λένε ότι εκφράζουν τον «λαό». Επιτροπές ειρήνης που δεν ρωτούν την γνώμη των ειρηνιστών και ενώσεις γυναικών που οι γυναίκες δεν γνωρίζουν. Τα ΜΜΕ όμως δεν ρωτούν, δημοσιεύουν αυτόν που θα βγει και θα περάσει την πολιτική του ατζέντα ως εκπρόσωπος γονιών που ανάθεμα κι αν ξέρουν ποιος τους εκπροσωπεί.

Καθώς λοιπόν τα πράγματα σοβαρεύουν ας μας πουν κάποιοι ποιον γονιό και ποιον μαθητή εκφράζει η ΑΣΓΜΕ και μετά ας πάρουν οι γονείς στην  κατάσταση στα χέρια τους.

Γιατί είναι σίγουρο ότι το 95% των γονιών στα σχολεία ΔΕΝ θέλουν καταλήψεις, άσχετα αν συμφωνούν ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στην Παιδεία. Γιατί αυτές τις μέρες συζητούμε αν δικαιούται κανείς να κλείνει τα σχολεία κι όταν μεταφέρουμε τις ανακοινώσεις «συνομοσπονδιών» καλό είναι να θυμόμαστε σε τι αναφέρονται.

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. βανιας

    Καλά το ότι λογοκρίθηκε το προηγούμενο σχόλιο μου το καταλάβαμε. Τουλάχιστον, μπορείς να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση;
    Έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα οι πολίτες αυτού του τελειωμένου προτεκτοράτου να κρίνουν λανθασμένες και μεροληπτικές τις κινήσεις αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας; και αν Ναι, υπάρχει πρόβλημα να τάσσονται υπέρ των παιδιών που στοιβάζονται σαν τα ΖΩΑ επειδή δεν μερίμνησε η κυβέρνηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.