Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Οι καίριες ερωτήσεις μαθητών της Αμφιλοχίας στον Ιερόθεο για τις θέσεις της Εκκλησίας σε σύγχρονα ζητήματα

Οι καίριες ερωτήσεις μαθητών της Αμφιλοχίας στον Ιερόθεο για τις θέσεις της Εκκλησίας σε σύγχρονα ζητήματα

Το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου 2022 ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντού κ. Κωνσταντίνου Νάκου. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι καθηγητές του Λυκείου και ο δραστήριος εφημέριος της Ενορίας π. Οδυσσέας Κυρόσιμος

Ο Μητροπολίτης συνομίλησε με τα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου και μετά από μια σύντομη εισαγωγή, όπου έδωσε ερεθίσματα στα παιδιά για προβληματισμό και σκέψη απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

Αρχικά τους μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσω της αλληλογραφίας του με έναν θανατοποινίτη στην Καλλιφόρνια της Αμερικής τα τελευταία χρόνια. Τους εξήγησε τί είναι η Εκκλησία και ποιό το έργο της Εκκλησίας που είναι να θεραπεύει τον πληγωμένο άνθρωπο με το να τον οδηγεί στην ανιδιοτελή αγάπη.

Τους εξήγησε ότι ο Χριστιανισμός είναι Εκκλησία και όχι θρησκεία κάνοντας τον διαχωρισμό και επεξηγώντας τον κάθε όρο χωριστά. Επίσης μίλησε για την αγάπη, σύμφωνα με το παράδειγμα και την διδασκαλία του Χριστού που είναι θυσία, προσφορά, κένωση, υπέρβαση τού εγώ.

Στη συνέχεια τα παιδιά έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις στις οποίες ο Μητροπολίτης απάντησε κατάλληλα.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν το περιστατικό με τον ιερέα που αρνήθηκε να προσφέρει από το συσσίτιο της ενορίας σε έναν τρανσέξουαλ, για τη θέση της Εκκλησίας για την αυτοκτονία, την έκτρωση, τον φεμινισμό, τον έρωτα, για το αν ο έρωτας είναι θρησκεία ή αμαρτία, για το αν η Εκκλησία αδίκησε τον Ιούδα. Επίσης ρώτησαν για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης και για την χρησιμότητα και την αξία της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας εφόσον και η Εκκλησία θεραπεύει την ψυχή του ανθρώπου.

Ο Μητροπολίτης με την επικοινωνιακή άνεση που τον διακρίνει απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα και τις ευχαριστίες των παιδιών στο τέλος της συνάντησης που ξεπέρασε τις δύο ώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.