Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Οι μεγάλες αλλαγές του Viber: Μηνύματα με χρόνο και προσοχή στα στιγμιότυπα

Ξεκίνησε και στην Ελλάδα η λειτουργία με τα μηνύματα που διαγράφονται μόνα τους, αλλά και η ενημέρωση για στιγμιότυπα οθόνης.

Σε δύο μεγάλες και σημαντικές αλλαγές προχώρησε το Viber, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια Έλληνες για δωρεάν επικοινωνίες.

Η πρώτη έχει να κάνει με τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα σε μία συνομιλία και η άλλη με την ενημέρωση για το στιγμιότυπο οθόνης.

Μηνύματα με… χρόνο

Η μεγαλύτερη αφορά την δυνατότητα τα μηνύματα να διαγράφονται μετά από ένα χρονικό διάστημα που εσύ ή ο συνομιλητής σου, έχετε επιλέξει.

Πως λειτουργεί αυτό; Στο κάτω μέρος της οθόνης, εκεί που είναι τα εικονίδια με την φωτογραφική μηχανή και τα GIF, πλέον έχει προστεθεί και ένα ρολόι.

Πατώντας αυτό σου βγαίνουν οι χρονικές επιλογές που έχεις: 10 δευτερόλεπτα, 30 δευτερόλεπτα, 1 λεπτό και 1 ώρα.

Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα μείνει στο τσατ το μήνυμά σου, από τη στιγμή που θα μπει στην συνομιλία ο άνθρωπος που του το έχεις στείλει.

Άπαξ και το πατήσεις μία από τις επιλογές, όλα τα επόμενα μηνύματα που θα ανταλλάξετε, θα μείνουν για το χρονικό διάστημα που έχεις διαλέξει. Για να το απενεργοποιήσεις, θα πρέπει να πατήσεις την επιλογή τέρμα δεξιά που λέει «ανενεργό».

Τα στιγμιότυπα

Επειδή κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ως λύση το να κρατήσει το μήνυμα μέσω ενός στιγμιότυπου οθόνης, το Viber έδωσε λύση και σε αυτό.

Αν λοιπόν ο άλλος κάνει printscreen, τότε στην συνομιλία θα εμφανιστεί το εξής μήνυμα: «Ο χρήστης … πήρε ένα στιγμιότυπο οθόνης».

Η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη, προς το παρόν τουλάχιστον, στις ομαδικές συνομιλίες.

gazzetta.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.