Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Οι “πειρατές” που καθάρισαν την παραλία του Μύτικα (φωτό)

Οι «clean beach pirates» που καθαρίζουν τα σκουπίδια από τις ελληνικές παραλίες!

Πόσοι από μας δεν έχουμε επισκεφτεί μια πανέμορφη ελληνική παραλία, η οποία, όμως, είναι γεμάτη με σκουπίδια;
Υπάρχουν κάποιοι «πειρατές» που γυρίζουν με το εντυπωσιακό ιστιοφόρο τους την Ελλάδα και καθαρίζουν τις ακτές εθελοντικά. Οι «Clean beach pirates» συγκεντρώνουν εκατοντάδες σακούλες γεμάτες με σκουπίδια από τις ελληνικές θάλασσες καθημερινά.
Προχθές μάλιστα (29/8/2019) βρέθηκαν ξανά στον Μύτικα, καθαρίζοντας τις παραλίες του.
Οι «clean beach pirates» μίλησαν πρόσφατα στο star.gr.Διαβάστε τι ανέφεραν:

Πώς αποφασίσατε να καθαρίζετε τις ελληνικές παραλίες;«Ο καπετάνιος του πλοίου μας είναι Ολλανδός, επισκέπτεται τις ελληνικές παραλίες τα τελευταία 20 χρόνια και γνωρίστηκε με τον Γάλλο co-skipper μας πριν λίγα χρόνια.Η ιδέα να καθαρίσουν τις παραλίες του ήρθε, όταν επισκέφτηκαν στην ακτή του Σαρακίνηκου στην Ιθάκη, καθώς ήταν γεμάτη με σκουπίδια, όπως λάστιχα, κονσερβοκούτια, κουβάδες από μπογιά κ.α. Δεν μπορούσαν να αφήσουν την παραλία έτσι, οπότε μάζεψαν όσα περισσότερα μπορούσαν και τα έβαλαν στο πλοίο. Έτσι, ξεκίνησαν το project των «Clean beach pirates» πριν δύο μήνες», είπε χαρακτηριστικά η Clara, που είναι υπεύθυνη επικοινωνίας των «πειρατών», ενώ αναφέρει πως δε θα ήθελαν να μείνουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά να μπορέσουν να καθαρίσουν κι άλλες παραλίες της Μεσογείου.


Πόσες σακούλες σκουπιδιών γεμίζετε από κάθε παραλία; «Προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε μία παραλία την ημέρα τουλάχιστον. Σε μια μικρή παραλία, όπως ο Κάστος στη Λευκάδα, την οποία καθαρίσαμε πρόσφατα, μαζεύουμε συνήθως τουλάχιστον 20 σακούλες εκατό λίτρων γεμάτες με σκουπίδια. Άρα, φανταστείτε τι μπορούμε να βρούμε σε μια πιο πολυσύχναστη ακτή…»

Οι φωτογραφίες από τον προχθεσινό καθαρισμό στον Μύτικα  αναρτήθηκαν στο facebook

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.