Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

«Όλοι Μαζί μπορούμε» για τον Εμπεσό-Οι υποψήφιοι

«Η ψήφος δεν είναι απόδειξη φιλίας ή συγγενική υποχρέωση» αναφέρουν οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι στην Τ.Κ. Εμπεσού, του Ορεινού Βάλτου Αμφιλοχίας, που έχουν συγκροτήσει τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

«Χρόνια τώρα προεκλογικά έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά προγράμματα. Προγράμματα όμως που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν γιατί δεν είχαν δομηθεί πάνω σε αξίες και αρχές», σημειώνουν  απευθύνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης και πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας, μια ομάδα δραστήριων πολιτών του Εμπεσού, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση και λειτουργία ενός Ανεξάρτητου Τοπικού Συνδυασμού στο χωριό αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει ο Νέος Νόμος του «Κλεισθένη» για την αυτοδιοίκηση και τις Τοπικές Κοινότητες».

Οι τέσσερις δεσμεύσεις – αρχές του συνδυασμού είναι:

1 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις.

2 ΣΥΖΗΤΑΜΕ τα προβλήματα μας και τις προτάσεις μας.

3 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όσα μας ανήκουν.

4 ΠΡΑΞΗ τα σχέδια μας.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΕΣΟΥ

  • Γιαννούλης Δημήτριος του Κων/νου
  • Καπέρδος Κων/νος του Ανδρέα
  • Καραγιώργου – Καζάκου Σοφία του Γεωργίου
  • Μάλλιου Αριστέα του Βάϊου
  • Μέρκου Δέσποινα του Γεωργίου
  • Μουρκοκώστας Θωμάς του Νικολάου
  • Ρεγκούτας Θωμάς του Σπύρου

 Γιαννούλης Δημήτριος(Οικοδόμος)
Λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας αναγκάστηκα να φύγω από το χωριό. Η σκέψη μου όμως για το καλό του τόπου μου, η αγάπη μου για το χωριό και ο προβληματισμός μου για την κατάσταση που επικρατεί επιτάσσουν να συμμετάσχω στο συνδυασμό.
 Καπέρδος Κων/νος (Κτηνοτρόφος)
Γεννήθηκα και κατοικώ μόνιμα στον Εμπεσό. Ασχολούμαι με την κτηνοτροφία. Η ενασχόληση μου με τα κοινά του χωριού όλα αυτά τα χρόνια είναι συνεχή με παρουσίες στο διοικητικό συμβούλιο του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου του χωριού καθώς και του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου.
 Καραγιώργου – Καζάκου Σοφία (Οικιακά)
Είμαι παντρεμένη με το Χρήστο Καζάκο και έχω δύο παιδιά. Ασχολήθηκα ενεργά με τα κοινά του χωριού τα τελευταία χρόνια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπεσού καθώς και με τη διοργάνωση του παραδοσιακού πανηγυριού του Αγίου Θωμά.
 Μάλλιου Αριστέα (Δασοπόνος)
Στη ζωή μου έχω μάθει πάντα να αγωνίζομαι και να προσφέρω όπου και όποτε με χρειάζονται. Δεν φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες και δεν τυχαίο ότι υπήρξα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του πολιτιστικού μας συλλόγου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής βιβλιοθήκης «Εμπεσού- Ορεινού Βάλτου Χρ. Παπαδημητρίου». Το 2014 ο κόσμος με τίμησε και με ανακήρυξε ως την πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλο από το χωριό μας. Έχοντας διανύσει μια πενταετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση , ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου ,έκανα τον δικό μου αγώνα σαν αντιπολίτευση που ήμουν , πάντα όμως ψήφιζα αυτό που θεωρούσα εγώ σωστό σαν ΑΡΙΣΤΕΑ διαφοροποιώντας από όλους και όλα πάντα όμως με σκοπό το καλό του τόπου και των δημοτών. Αν και είχα προτάσεις να συμμετέχω πάλι ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, εγώ όμως παρόλο τις τιμητικές για εμένα από τους άλλους συνδυασμούς αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο μου μια έντονη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο επέλεξα για την επόμενη εκλογική περίοδο να ασχοληθώ με τα κοινά του χωριού μας και να θέσω την υποψηφιότητα μου στην διάθεση των συγχωριανών μου. Πεποίθηση μου ήταν πάντα ότι όταν θέλεις να αλλάξει κάτι πρέπει να αναλάβεις ενεργό δράση εσύ ο ίδιος.

 Μέρκου Δέσποινα (Βρεφονηπιοκόμος)
Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Ιωαννίνων του τμήματος Προσχολικής Αγωγής. Έχω διοριστεί στο δημόσιο και συγκεκριμένα στους παιδικούς σταθμούς όπου υπηρετώ ως υπεύθυνη στο ΔΠΣ Αγίου Σπυρίδωνα Άρτας. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα εικαστικών και ζωγραφικής (στο εργαστήρι εικαστικών τεχνών- ζωγραφίζω στα Ιωάννινα). Παρακολούθησα 6 μετεκπαιδευτικά συνέδρια (Ιωάννινα-Κέρκυρα- Θεσ/νίκη). Επίσης πλήθος από σεμινάρια πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής, ψυχολογίας και εικαστικών. Έχω εκδώσει το βιβλίο ¨Το πάρτυ των κατασκευών¨ από τις εκδόσεις Χατζηλάκος. Αρθρογραφώ στην εφημερίδα «Εμπεσιώτικη Φωνή» από το 2012 έως και σήμερα. Ασχολήθηκα με τον πολιτιστικό σύλλογο Εμπεσού ως ταμίας διοργανώνοντας παρ/λα και άλλες δραστηριότητες όπως εκθέσεις βιβλίου, εκθέσεις ζωγραφικής και εργαστήρια ζωγραφικής. Η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησα στον χρόνο και στον χώρο της δουλειάς μου με έκαναν ακόμα πιο ευαίσθητη και θέλησα ανιδιοτελώς να ασχοληθώ στον ελεύθερο χρόνο μου με τα παιδιά του χωριού οργανώνοντας διαθεματικές δραστηριότητες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συλλόγου και στον χώρο της βιβλιοθήκης από το 2012 έως και σήμερα.
 Μουρκοκώστας Θωμάς (Αρτοποιός)
Γεννήθηκα στον Εμπεσό το 1971,είμαι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Χαμπέου και έχουμε δύο κόρες. Διατηρώ αρτοποιείο στον Εμπεσό. Τα τελευταία 12 χρόνια κατέχω τη θέση του προέδρου του Α.Σ. «ΙΔΟΜΕΝΕΑ ΕΜΠΕΣΟΥ» με προσωπικό χρόνο, κόπο και κόστος. Μαζί με τα άλλα μέλη της διοίκησης είμαστε από τους πρωτεργάτες στην κατασκευή του γηπέδου και των αποδυτηρίων. Ανεκτίμητη είναι η προσφορά μου και στους υπόλοιπους φορείς του χωριού. Όραμα μου να βλέπω ένα χωριό ενωμένο.
 Ρεγκούτας Θωμάς (Αγρότης)
Τα τελευταία χρόνια ζω στον Εμπεσό και ασχολούμαι με τον αγροτικό τομέα. Ασχολούμαι επίσης ενεργά με την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας όπου και τα τελευταία 2 χρόνια εκτελώ χρέη προπονητή . Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είμαι ένας από τους πρωτεργάτες στην κατασκευή του γηπέδου όπου επιμελούμαι τη συντήρηση του. Αισθητή είναι η παρουσία μου στις επιτροπές για την διοργάνωση του πανηγυριού του Αγίου Θωμά προβάλλοντας έτσι τον εθελοντισμό. Πιστεύω μου είναι πως άμα θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.