Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ομιλία του Π. Διαμάντη το Σάββατο στο Περιστέρι για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ομιλία του  Π. Διαμάντη το Σάββατο στο Περιστέρι για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Αττικής γνωστοποιεί ότι το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι, επί της οδού Αρκαδίας 35, ομιλία του δρ. Παναγιώτη Διαμάντη με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής και η Ένωση Ποντίων Περιστερίου διοργανώνουν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, ομιλία με τον δρα Παναγιώτη Διαμάντη, με θέμα «Γενοκτονία: Από το έγκλημα στην δικαίωση», στις 19:00, στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου (Αρκαδίας 35, Τ.Κ. 12132 Περιστέρι).

Έχοντας ήδη ξεκινήσει το 2019, μια χρονιά ορόσημο για τον ποντιακό ελληνισμού αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919 και ξεκινάει η δεύτερη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θέλουμε από την αρχή του έτους να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτή την χρονιά θα αγωνιστούμε ακόμη περισσότερο για να δικαιωθούν οι πρόγονοί μας.

Ο δρ Παναγιώτης Διαμάντης γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με καταγωγή από το Ελληνικό Ιωαννίνων και το Αγρίνιο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, από όπου αποφοίτησε με διδακτορικό γενοκτονολόγου. Από το 1998 είναι ενεργό μέλος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών. Διά μέσω του φορέα αυτού, και με την επιστημονική του δράση, ο δρ Διαμάντης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αγώνα για δικαίωση των θυμάτων των Γενοκτονιών των γηγενών Ελλήνων Αρμενίων κι Ασσυρίων της Ανατολής διά μέσω της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής αναγνώρισης στην Αυστραλιανή επικράτεια. Γενοκτονολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, έχει παρουσιάσει μελέτες του σε συνέδρια, σχολές και άλλους χώρους σε Αυστραλία, Ελλάδα, Αυστρία, Ισραήλ και Αγγλία.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο δρ Διαμάντης θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στον αγώνα της αναγνώρισης της Τριάδας (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων) στην Αυστραλία, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης και τις κινήσεις του τουρκικού λόμπι. Τέλος, θα κάνει λόγο για προτάσεις υλοποίησης από μέρους μας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αναγνώριση της τριάδας από όλες της πολιτείες της Αυστραλίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.