Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Όμορφα πλάνα από την παραλία του Λούρου

Όμορφα πλάνα από την παραλία του Λούρου

Δείτε ένα όμορφο βίντεο με εναέριες αλλά και επίγειες λήψεις απο την παραλία του Λούρου Οινιάδων δήμου Μεσολογγίου.

KATERINAKI3_542_355

Ο Λούρος, με μήκος 16 – 17 χιλιομέτρων, αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες παραλίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νεοχωρίου. Είναι η μεγαλύτερη παραλία στην Ελλάδα σύμφωνα με το Βικιπαίδεια.
Η αμμώδης παραλία προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR,[ γεγονός που πιστοποιεί τη μοναδικότητα και την αδιαμφισβήτητη αξία του τόπου ως βιότοπου και χώρου οικολογικά ομοιότυπου με τον υγροβιότοπο του Μεσολογγίου. Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια. Είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα με αμμοθίνες. Η επίσης πλούσια πανίδα του βιότοπου περιλαμβάνει πλήθος πουλιών, όπως πελεκάνων, πελαργών, αγριόχηνων, καρδερίνων, κοτσυφιών, αηδονιών. Επίσης περιλαμβάνει άγρια άλογα που ζουν στον υγρότοπο της ευρύτερης περιοχής του Λούρου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ

    αυτή η παραλία των 16χλμ εάν ήταν σε κάποιο άλλο κράτος ή και σε κάποιον άλλο νομό της ελλάδος ποια θα ήταν η ανάπτυξή της; Πόσες ξενοδοχειακές μονάδες θα είχε και πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι θα απασχολούνταν; Ποια συνθήκη RAMSAR και …τρίχες. Ξυπνήστε. Το χρυσάφι είναι στα πόδια σας και σεις το περιφρονείται θέλοντας κουνούπια , χοίρους και μοσχάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.