Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Όταν το Αγρίνιο φιλοξενούσε τη Γεωργική Έκθεση

Όταν το Αγρίνιο φιλοξενούσε τη Γεωργική Έκθεση

Του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Η Γεωργική Έκθεση Δυτικής Ελλάδας λάμβανε χώρα στο Αγρίνιο κάθε φθινόπωρο από το 1984 τουλάχιστο για μία δεκαετία.

Με δεδομένο ότι η περιοχή μας είναι αγροτική σκοποί της έκθεσης ήταν αφ’ ενός η πολυεπίπεδη ενημέρωση των αγροτών για τα νεότερα δεδομένα που αφορούσαν τις καλλιέργειες (μηχανήματα, λιπάσματα, τυποποίηση, διαλέξεις κλπ) ώστε αυτές να είναι περισσότερο αποδοτικές και αφ’ ετέρου έδινε την ευκαιρία στις διάφορες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων να τα παρουσιάζουν στο κοινό.

Hταν ένας θεσμός που προσέφερε πολλά στην περιοχή μας.

Δυστυχώς έπαψε να λειτουργεί σε μία κρίσιμη εποχή που πολλά θα μπορούσε να προσφέρει, ιδιαίτερα μετά το σταμάτημα της καπνοκαλλιέργειας οπότε και η περιοχή μας χρειάζονταν νέα είδη καλλιεργειών….

Δείτε το βίντεο:

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανωνιμος

    Κάποτε το Αγρίνιο!!!! Με τις εκθέσεις του, τα Παπαστράτεια, τις Αθλητικες διοργανώσεις, τους Αγώνες δρόμου, αθλητών και αυτ/του, τους αγώνες στη λίμνη Τριχωνιδα, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, τα ήθη τα έθιμα του τόπου, Τώρα όλα έχουν γκρεμιστεί!!! ΓΙΑΤΊ Γκρεμιζουμε έναν Τόπο, και δεν χτίζουμε; Γιατί είμαστε μόνιμα στην καταστροφή; Γιατί έχουμε μάθει στην καλοπέραση, και στην δουλειά ΌΧΙ. Κρίμα Ένας Τόπος με Ιστορία, βυθίζεται στην αφάνεια. Όλο παχιά λόγια, φανφάρες και μπλα μπλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.