Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Oξυμμένα προβλήματα στον κλάδο των κατασκευών- παράσταση διαμαρτυρίας στο ΟΑΕΔ

Oξυμμένα προβλήματα στον κλάδο των κατασκευών- παράσταση διαμαρτυρίας στο ΟΑΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 11:00 αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας και των Χειριστών και Οδηγών. Η ανακοίνωση:

Οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού όλο και περισσότερο δημιουργούν οξυμμένα προβλήματα στον κλάδο των Κατασκευών.

Ένα σημαντικό μέρος των οικοδόμων, ιδιαίτερα αυτό που απασχολείται στην ιδιωτική οικοδομή αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία να βρει εργασία, με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα εισόδημα, ούτε καν να μπορεί να πάρει το επίδομα ανεργίας, λόγω των προϋποθέσεων που ισχύουν εδώ και δεκαετίες και δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες κρίσης.
Επίσης, σημαντικές απώλειες έχουν και όσοι δουλεύουν σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες όπως χειριστές, οδηγοί κ.α. λόγω σημαντικής μείωσης του ημερομισθίου τους τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, με την πανδημία τα μεροκάματα είναι ακόμη πιο χαμηλά και επιπλέον αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας ημερών εργασίας σε ενδεχόμενο κρούσματος κορονοϊού. Την ίδια ώρα, οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες των οικογενειών των οικοδόμων αυξάνονται και αδυνατούν να τις καλύψουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
• Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους, τους εργαζομένους στον κλάδο των κατασκευών και τους άνεργους.
• Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος που χάνεται λόγω του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
• Να ενταχτούν όλοι οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές στο μηχανισμό στήριξης και να λάβουν τα 800 ευρώ.

Στα πλαίσια αυτά παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων :
Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας
Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλ/νιας
Χειριστών και Οδηγών.
Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη, 11:00 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

ΤΑ Δ.Σ.

Φωτό αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.