Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Aνησυχία και αποκλεισμένοι τουρίστες και στην Πάλαιρο μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook

Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, οι βρετανικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εντονη ανησυχία εξάλλου έχει πυροδοτήσει και στον εγχώριο τουριστικό κλάδο  η χρεοκοπία της Thomas Cook. Στους 50.000 εκτιμά τους εν Ελλάδι αποκλεισμένους τουρίστες της εταιρίας, ο αρμόδιος υπουργός Χ. Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι στη χώρα μας βρίσκονται περίπου 50.000 εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες της Thomas Cook, ενώ σε νεότερη ανακοίνωση σημείωσε ότι «υπολογίζουμε πως μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες».

«Προφανώς οι απλήρωτες υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι ένα θέμα δικαστικό, είναι όμως ένα θέμα που πρέπει να το δούμε και εμείς. Φυσικά θα υπάρχει ζημιά», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Με ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού της  σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ένα από αυτά είναι η Πάλαιρος καθώς σύμφωνα με το katounanews.blogspot.com πολλά  ξενοδοχεία της περιοχής συνεργαζόταν αποκλειστικά με την Thomas Cook και οι ξένοι τουρίστες παραμένουν εκεί.

“Άγνωστο ακόμη πως θα πληρωθούν οι ξενοδόχοι όπως και η μετακίνηση των τουριστών.Η συμπεριφορά και ο χειρισμός των Ελλήνων τουριστικών επιχειρηματιών προς τους ανθρώπους αυτούς σήμερα στην Πάλαιρο είναι άριστη και αποτελεί τον καθρέφτη της εικόνας της χώρας μας ως χώρας φιλόξενης και υπεύθυνης, διεθνώς”, αναφέρει το katounanews.blogspot.com .

Πληροφορίες kathimerini.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.