Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Παναγιώτα (Νάγια) Δακαλάκη: Αυτές οι εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι το στοίχημα, η επιλογή για το πώς θέλουμε το μέλλον του Νομού μας

H Παναγιώτα (Νάγια) Δακαλάκη είναι υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό «Όλα από την αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη. Αναφέρει στο μήνυμα της:

Αιτωλοακαρνανία…

Ένας νομός στρατηγικής σημασίας εφόσον αποτελεί κόμβο και συνδετικό κρίκο για ολόκληρη τη χώρα.

Ένας νομός που υμνείται για το φυσικό του κάλλος, τη μεγάλη εδαφική του ποικιλότητα, με θάλασσα, ορεινούς & ημιορεινούς όγκους και εύφορες πεδιάδες. Πλούσια βιοποικιλότητα αλλά φτωχή οικονομία.

Ένας Νομός που όμως διώχνει τα παιδιά του. Τα τελευταία 8 χρόνια περιφερειακής διοίκησης καμία πολιτική ουσίας  δεν έχει δώσει ώθηση με αναπτυξιακούς ρυθμούς στην εκμετάλλευση του πλούτου με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στις πολιτισμικές αξίες αλλά και στις δυνατότητες του τόπου.

Υιοθετούνται πρακτικές στασιμότητας χωρίς κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα σχεδόν συστηματικά. Η ανάταξη της Αγροτικής Οικονομίας και της Αλιείας, περιορίζεται σε πεπαλαιωμένες πρακτικές άλλων δεκαετιών.  Χάραξη διαδρομών εμπορίου προκειμένου τα ντόπια αγροτικά προϊόντα να μπορούν να φτάσουν στους καταναλωτές δεν έχει τεθεί ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η σύσταση τοπικών βιοτεχνιών ήπιας επεξεργασίας – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων μέσω γυναικείων συνεταιρισμών περιορίζεται σε συντεχνιακό επίπεδο. Η καινοτομία και η συλλογική συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων διέπεται από το πελατειακό καθαρά καθεστώς που έχει αναπτυχθεί και τροφοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο τουρισμός έχει συνδεθεί με το βιασμό του φυσικού περιβάλλοντος και όχι σε συνεργασία με αυτό. Ένας νομός με ιστορικά θρησκευτικά μνημεία που άριστα θα μπορούσε να είναι ψηλά στην ατζέντα του  θρησκευτικού τουρισμού δεν έχει σχεδιαστεί ποτέ.

Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας όταν σε άλλους νομούς έχει εφαρμοστεί με πρότυπους, πολλαπλούς και ωφέλιμους τρόπους.

Έργα με ελλειπή σχεδιασμό και κοινωνική συμμετοχή που εξυπηρετούν τους λίγους.

Το στοίχημα λοιπόν είναι «Όλα από την Αρχή»

Με σεβασμό και συμμετοχή.

Με εφαρμογή Ευρωπαϊκών πολιτικών.

Με χρηστή διαχείριση του Δημόσιου Χρήματος.

Με ανάπτυξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της γεωγραφικής θέσης του Νομού.

« Όλα από την Αρχή», επειδή είναι επιτακτική ανάγκη προς όφελος του Νομού και των κατοίκων του, για να μπορέσουμε να γίνουμε όσα αξίζουμε…

Γιατί συμμετέχω στις Περιφερειακές Αυτοδιοικητικές εκλογές               ;

Εργάζομαι στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση 17 χρόνια. Έχω υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, γεγονός που μου έδωσε τα εφόδια για να  αποκτήσω μια πλήρη εικόνα της Υπηρεσιακής λειτουργίας της Περιφέρειας. Η 8ετής  θητεία μου ως Νομαρχιακή Σύμβουλος και Αντινομάρχης Αιτωλ/νίας συντέλεσε στη πολιτική μου «ωρίμανση».

Η εμπειρία μου έχει πιστοποιηθεί με τον ακαδημαϊκό μου τίτλο, έχοντας ολοκληρώσει  το Μεταπτυχιακό μου στην  « Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη & Αυτοδιοίκηση».

Μέσα από μια μεγάλη και διαρκή πορεία στο χώρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και με την εξειδικευμένη κατάρτισή μου, εκτιμώ πως η τεχνοκρατική επάρκεια που απέκτησα μπορεί να αποτελέσει το απαραίτητο εφόδιο για την συμμετοχή μου ως υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου  και την παράταξη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Γιατί τώρα;

Μέσα από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, γίναμε όλοι μαθητές των λαθών μας.

Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε για την Αιτωλοακαρνανία ένα καλύτερο μέλλον.

Να διεκδικήσουμε όλα εκείνα που δικαιούμαστε με σκοπό να καλύψουμε  τα χρόνια απραξίας, να καταργήσουμε την απαξίωση και να κατακτήσουμε τη θέση μας ως ένας αναπτυσσόμενος νομός και σύντομα να είμαστε ένας νομός πλήρους ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Αυτές οι εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι το στοίχημα, η επιλογή για το πώς θέλουμε το μέλλον του Νομού μας.

Πρέπει να επιλέξουμε τη θέση μας στο μέλλον απαντώντας στο ερώτημα, Θεατές ή Πρωταγωνιστές;

 

Γιατί εγώ;

Η ευθύνη της Προόδου του Τόπου μας είναι ευθύνη όλων μας. Πολιτικοί και πολίτες οφείλουμε στη Χώρα, στο σύνολο των κατοίκων αυτού του Τόπου να συμπορευόμαστε .

Αναλογιζόμενη το τμήμα της ευθύνης που με βαρύνει ως πολίτη, θεωρώ πως ήρθε η στιγμή να ξεπληρώσω  το χρέος μου απέναντι στον τόπο που αγαπώ, ζω και δραστηριοποιούμαι. Η απόφαση ενεργούς συμμετοχής στα κοινά δεν είναι ποτέ εύκολη. Καλείσαι όμως να την πάρεις όταν διαπιστώνεις τις δυνατότητες του τόπου σου να παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

 

Πως μπορώ να γίνω τμήμα της αλλαγής για το Νομό μας;

Η πυξίδα μου στη διαδρομή της κατάκτησης μιας θέσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο  είναι η αγάπη μου για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Η δύναμη μου για να γίνω τμήμα της αλλαγής για το Νομό μας είστε εσείς.

Με τη δική σας έμπρακτη στήριξη στις Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαϊου .

 

Ειλικρινά

Παναγιώτα (Νάγια) Ι. Δακαλάκη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλ/νίας

Παναγιώτα (Νάγια) Ι.  Δακαλάκη-Βιογραφικό σημείωμα

Η Παναγιώτα (Νάγια) Δακαλάκη, του Ιωάννη και της Αικατερίνης, το γένος Μπελεγρίνη, γεννήθηκε και κατοικεί στο Μεσολόγγι.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην «Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου» (2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου).

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Δημοκρίτειου Θράκης, Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης και Πειραιώς.

Δίδαξε την Γαλλική γλώσσα στα Γυμνάσια Μεσολογγίου, Νεοχωρίου, Κατοχής και Γουριάς, στις Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. στο Μεσολόγγι καθώς και σε φροντιστήρια της πόλης. Δίδαξε, ακόμη, την ελληνική Γλώσσα ως επιμορφώτρια στη Ν.Ε.Λ.Ε. Αιτωλ/νίας και στο Κ.Λ.Ε. Αιτωλικού.

Μιλάει  Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Έχει μεταφράσει εκδόσεις και έντυπα πολιτιστικών Συλλόγων της Ι. Π. Μεσολογγίου σχετικά με την Ιστορία και Λαογραφία της περιοχής.

Αρθρογραφεί στον τοπικό, περιφερειακό και αθηναϊκό τύπο σχολιάζοντας θέματα εθνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και της καθημερινότητας.

Από τον Οκτώβριο του 2002 και για δύο συνεχείς τετραετίες, εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αιτωλ/νίας, ενώ το 2006 ορίστηκε Αντινομάρχης Αιτωλ/νίας στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Διετέλεσε εκλεγμένη Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αιτωλ/νίας (ΑΝ.ΑΙΤ. ΑΕ) και ως εκ της θέσεώς της συμμετείχε σε διεθνή Συνέδρια και ημερίδες, εκπροσωπώντας την Ν.Α. Αιτωλ/νίας, στις Βρυξέλλες και την  Ιταλία (Περιφέρεια της Απουλίας) στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG.

Ως εκλεγμένο μέλος της Ε.Ν.Α.Ε. συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Νομό Αιτωλ/νίας, στα Συνέδρια για την Λειτουργία και Διαχείριση Οικονομικών των Ο.Τ.Α. σε Αθήνα, Βέροια και Κρήτη.

Κατείχε επίσης την θέση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Ν.Α. Αιτωλ/νίας ενώ ήταν και μέλος της Επιτροπής Υγείας.

Από το 2002 υπηρετεί ως υπάλληλος κλάδου Π.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας, με θητεία σε θέσεις ευθύνης στα τμήματα Προμηθειών και Προσωπικού.

Διετέλεσε αναπληρώτρια Εισηγήτρια στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συμμετέχει σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και της Expertise France, της Τεχνικής Βοήθειας για την  Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Το 2015 και με απόφαση του Περιφερειάρχη, ορίστηκε Υπεύθυνη Υλοποίησης Έργου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒA – FEAD) της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, υποστηρίζοντας, μέσω των δράσεών του, 19.000 ωφελούμενους σε όλο τον Νομό.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Π.Ε. Αιτωλ/νίας καθώς και αντιπρόσωπος στην  Ομοσπονδία τους και στο Νομαρχιακό Τμήμα  της ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Μισθοδοσίας της Δ/νσης Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΕ ΑΝΑΠΟΔΑ !!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.